Μ. Λαζαρίδης: Να μας απαντήσουν Τσίπρας και Παππάς για τον «ταλαντούχο δικηγόρο εξωχώριων εταιρειών»

Μ. Λαζαρίδης: Να μας απαντήσουν Τσίπρας και Παππάς για τον «ταλαντούχο δικηγόρο εξωχώριων εταιρειών»

Στο ταξίδι του Νίκου Παππά και του Αρτέμη Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αλλά και στο μείζον θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ στάθηκε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει «με ανακοινώσεις και ερώτηση στην Βουλή» να μάθει για ποιο λόγο βρέθηκε ο κ. Αρτεμίου στις 10 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου. «Να μας απαντήσουν τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Παππάς» για τον «ταλαντούχο δικηγόρο εξωχώριων εταιρειών, ο οποίος βρίσκεται και στα Panama Papers» είπε ο κ. Λαζαρίδης. «Μέχρι σήμερα, απάντηση δεν έχουμε λάβει» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παππάς και ο κ. Αρτεμίου πραγματοποίησαν ταξίδι στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Θα πρέπει σήμερα κιόλας ο κ. Παππάς να δώσει απαντήσεις, αν πράγματι βρέθηκε στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013, μαζί με τον κ. Αρτεμίου και επιχειρηματίες».

Και συνέχισε: «Τι έκαναν εκεί, με ποιους συναντήθηκαν και να μας απαντήσει επιπλέον, από πότε γνωρίζει τον κ. Αρτεμίου και ποια σχέση έχει μαζί του. Πριν φέρει την οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και αυτή αντισυνταγματική, σήμερα ή τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, καλά θα κάνει ο κ. Παππάς να μας απαντήσει. Ένα ναι ή ένα όχι, είναι. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο».

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επίσης επισήμανε: «Είναι ένα μέγιστο ζήτημα το ότι εμφανίζεται μια off shore εταιρεία να κατέχει το 2,93% της “Αυγής”. Θυμίζω ότι, σύμφωνα με τον νόμο, όσοι κατέχουν πάνω από 1%, πρέπει να διαθέτουν ονομαστικοποιημένες μετοχές».

«Ο κ. Τσίπρας, παρότι πιέστηκε από τον κ. Μητσοτάκη στις 10 Οκτωβρίου, δεν έδωσε καμία απάντηση. Άρα, εδώ υπάρχει ένα μέγιστο ερώτημα: Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν την off shore εταιρεία; Νομίζω ότι η κυβέρνηση, όσο δεν απαντά, παραμένει εκτεθειμένη» συμπλήρωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν τη συγκεκριμένη επιλογή και συνέχισε: «Μάλλον τα προβλήματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερα. Όμως για εμάς δεν είναι ζήτημα προσώπων. Είναι ζήτημα ουσίας, είναι ζήτημα πλουραλισμού, πολυφωνίας και δημοκρατίας. Γιατί εμείς, αυτό που ζητάμε πολύ καθαρά, είναι ο κ. Παππάς να καταργήσει πλήρως το νόμο του».

Για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Υπάρχει μία απόφαση, η οποία είναι πάρα πολύ καθαρή. Εμείς δεν συζητάμε για μερεμέτια. Ζητούμε την πλήρη κατάργηση του κεφαλαίου Α του νόμου Παππά, την επαναφορά των αρμοδιοτήτων που υφάρπαξε ο κ. Παππάς στο ΕΣΡ και τότε είμαστε εδώ, για να συζητήσουμε, για τη συγκρότησή του».

Επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει συμφωνήσει στη συγκρότηση των τεσσάρων από τις πέντε Ανεξάρτητες Αρχές, πράγμα που δεν έκανε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία, είπε, έχει βάλει «πολύ ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα Δημοκρατίας και θεσμικής εκτροπής».

Ο κ. Λαζαρίδης επέκρινε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «ο οποίος υποκατέστησε τον πρόεδρο της Βουλής» και προχώρησε ο ίδιος στην πρόταση του ονόματος του Βύρωνα Πολύδωρα. «Η συγκρότηση των Ανεξάρτητων Αρχών είναι αρμοδιότητα του προέδρου της Βουλής και της Διάσκεψης των Προέδρων» δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης.

«Στο νομικό καθεστώς του ΕΣΡ, στο άρθρο 3, παράγραφος 3, λέει ότι η θέση του προέδρου είναι ασυμβίβαστη με αξίωμα ή θέση σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Ο κ. Πολύδωρας, εξ όσων γνωρίζω, παραμένει πρόεδρος του κόμματος “Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό". Άρα υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία συνδέονται απόλυτα με τους θεσμούς, τους οποίους είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν σέβεται» συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης.

«Θέλω να θυμίσω ότι έχει καταργηθεί στην ουσία το ΕΣΡ, ακριβώς γιατί η κ. Αλεξίου ήταν επικεφαλής και προφανώς ενοχλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, λόγω του ότι ήταν η μητέρα της κ. Κωνσταντοπούλου» κατέληξε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ