Μ. Κόνσολας: «Οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες»

Μ. Κόνσολας: «Οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες»

«Οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες και οι γείτονές μας έχουν πάρει το μήνυμα», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο υπογραμμίζοντας πως «είμαστε ενωμένοι, δεν φοβόμαστε, υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κάσο, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός «επανέλαβε την ανάγκη, η ελληνική κοινωνία να παραμένει ενωμένη, ως προϋπόθεση αντιμετώπισης αυτών των σημαντικών ζητημάτων, αλλά και να μπορέσουμε να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον».

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας, «υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και τα ιδεώδη, τα οποία είναι αυτονόητα, για αυτό λοιπόν, τη στιγμή που οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, εδώ είμαστε,''''μολ?ν λαβέ''''».

Παράλληλα, σημείωσε πως το Αιγαίο «είναι θάλασσα ειρήνης και πρέπει να γίνει θάλασσα συνεργασίας».

Αναφορικά με το περιστατικό παρενόχλησης Ελλήνων ψαράδων κοντά στα Ίμια, σημείωσε πως «είναι καθημερινό το φαινόμενο να προκαλούν οι γείτονές μας τους ψαράδες στα δικά μας ύδατα. Δημιουργούν προκλήσεις. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και το διεθνές δίκαιο. Το δίκιο είναι με το μέρος μας», όπως είπε ο υφυπουργός Τουρισμού.

Και κατέληξε: «Ο στόλος των ψαράδων δείχνει το μήνυμα, γιατί δεν φοβήθηκαν και οι ένοπλες δυνάμεις και το λιμενικό έκαναν τη δουλειά τους. Δεν διεκδικούμε τίποτα από τους γείτονές μας, αλλά δεν παραχωρούμε το ελάχιστο από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».