Μ. Κόνσολας για τουρισμό: Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα είναι να βάζει φόρους

Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2018, 15:40
-A +A
Μ. Κόνσολας για τουρισμό: Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα είναι να βάζει φόρους

Το μόνο που ξέρει να κάνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι να βάζει φόρους και να καθιστά ακριβότερο και λιγότερο ανταγωνιστικό το τουριστικό μας προϊόν, δήλωσε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, υπογραμμίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος στον παραλογισμό της υπερφορολόγησης στον τουρισμό. 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να μετρά αριθμό επισκεπτών στον τουρισμό, όταν γνωρίζει ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι αξιόπιστος, αλλά, κυρίως, δεν αντιστοιχεί στους ποιοτικούς δείκτες του τουρισμού που συνδέονται με τα έσοδα, την κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη και τον χρόνο διαμονής», τόνισε ο κ. Κόνσολας για να προσθέσει πως έρχονται περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα αλλά μένουν λιγότερες μέρες και δαπανούν λιγότερα χρήματα.

Ο βουλευτής Δωεκανήσου της ΝΔ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εδώ και τρία χρόνια αύξησε τον ΦΠΑ στη διαμονή από το 6,5% στο 13%, τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%, τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 26% στο 29%, ενώ παράλληλα κατάργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και πέβαλε ειδικό τέλος διανυκτέρευσης που ισχύει από το 2018 σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Όσον αφορά τα τελευταία υπήρξε και αύξηση στον ΕΝΦΙΑ», συμπλήρωσε ο κ. Κόνσολας.

«Αν συγκρίνει κανείς τους φόρους στον τουρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές χώρες, διαπιστώνει ότι δυστυχώς έχουμε να καλύψουμε σημαντικό έδαφος. Έχουμε ΦΠΑ στη διαμονή στο 13% ενώ Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία έχουν 10%, η Κύπρος 9% και η Πορτογαλία 6%. Έχουμε ΦΠΑ στην εστίαση στο 24% ενώ η Πορτογαλία έχει 13%, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία 10% και η Κύπρος 9%. Μπορεί κάτω από αυτές τις συνθήκες  να καταστεί ανταγωνιστικός ο τουρισμός μας;» επισήμανε.

Ο κ. Κόνσολας κατέληξε πως η Νέα Δημοκρατία θα τερματίσει τον παραλογισμό της υπερφορολόγησης στον τουρισμό, «με άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%,  με σταδιακή μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο -διαμονή και εστίαση- στο 11% και κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα