Μ. Κόλλια-Τσαρουχά: Ακραίες οι εκδηλώσεις από του συμμετέχοντες στο No Border Camp

Μ. Κόλλια-Τσαρουχά: Ακραίες οι εκδηλώσεις από του συμμετέχοντες στο No Border Camp

Παράταιρες και υπερβολικές συμπεριφορές, καθώς και ακραίες εκδηλώσεις χαρακτήρισε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, σε δήλωση της τις ζημιές που προκάλεσαν στο δημαρχείο συμμετέχοντες στο No Border Camp.

?Λυπάμαι και απορώ πώς κάποιοι, χρησιμοποιώντας βία, επικαλούνται ταυτόχρονα ότι υπερασπίζονται τα ιδεώδη του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης. Λυπάμαι και απορώ, γιατί μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης την πόλη και τη χώρα μας, την ίδια χώρα που ο λαός της έδωσε και συνεχίζει να δίνει αγώνα συμπαράστασης και ανακούφισης στο πλευρό των προσφύγων. Μέχρι σήμερα, κατορθώσαμε, τις περισσότερες φορές μόνοι, να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, όταν άλλοι αρνούνταν να συμμετάσχουν σε μια κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια, οδηγώντας μάλιστα τα πράγματα στα όρια του ρατσισμού?, υπογράμμισε.

?Είναι λοιπόν παράταιρες και υπερβολικές οι συμπεριφορές και οι ακραίες εκδηλώσεις που ζούμε στη Θεσσαλονίκη. Εκθέτουν τους δράστες στην ελληνική και στην διεθνή κοινή γνώμη και μας κάνουν πιο αποφασιστικούς στην υπεράσπιση του κοινού μας χώρου, όπου είναι καλύτερα να συνυπάρχουμε με όρους ειρήνης και αλληλοσεβασμού?, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ