Μ. Κεφαλογιάννης: Πολιτική αλλαγή με εκλογές απαιτεί η κοινωνία

Μ. Κεφαλογιάννης: Πολιτική αλλαγή με εκλογές απαιτεί η κοινωνία

Η οργή και η απελπισία των πολιτών που ταλαιπωρούνται από την υπερφορολόγηση και τη σκληρή πραγματικότητα Τσίπρα «φέρνουν κοντά τις εκλογές και το οριστικό τέλος του αριστερού παραμυθιού και του λαϊκισμού που χρέωσαν και πλήγωσαν τη χώρα», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωκοικοβούλιο, Μανώλης Κεφαλογιάννης. «''Αμεση πολιτική αλλαγή με εκλογές για ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, απαιτεί όλη η ελληνική κοινωνία», τονίζει.

Αναφερόμενος στο νόμο για το τηλεοπτικό τοπίο λέει ότι «στόχος είναι ο απόλυτος έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης» κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό, και προσθέτει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται την πολυφωνία» και όταν έρθει στην εξουσία τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών θα τον καθορίσει το ΕΣΡ, το εύρος του φάσματος και η αγορά.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνει ότι τα μέτρα μείωσης φόρων που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη ΔΕΘ δεν προκαλούν δημοσιονομικό κενό γιατί είναι πλήρως κοστολογημένα, ότι η μείωση φόρων θα επιφέρει αύξηση εσόδων, και τονίζει ότι είναι μέτρα «άμεσα εφαρμόσιμα και υλοποιήσιμα που θα ανακουφίσουν την ελληνική οικογένεια και θα δώσουν ώθηση στην πραγματική οικονομία».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δηλώνει, επίσης, ότι πρέπει να υπάρχει παρέμβαση στο χρέος, ενώ παραδέχεται ότι στάση της Ευρώπης δεν ήταν σωστή καθώς η δέσμευση των εταίρων του Νοεμβρίου του δεν έχει υλοποιηθεί. Προσθέτει ότι η παρέμβαση στο χρέος συνδέεται με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά από το 2018, που σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη δεν μπορεί να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση . «Υπάρχει τεράστιο κενό αξιοπιστίας σήμερα μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Και ο μόνος υπεύθυνος για αυτό το κενό αξιοπιστίας είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, με τους καταστροφικούς του χειρισμούς», λέει.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης κάνει λόγο ολιγωρίες της ΕΕ στο προσφυγικό που «δοκίμασαν πράγματι τις αντοχές» της Ένωσης, αλλά και για «τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα και τη διαχείρισή του». Κατηγορεί την κυβέρνηση για ιδεοληπτικούς χειρισμούς που «είχαν αρνητικές επιπτώσεις και στα εθνικά μας ζητήματα», ενώ τονίζει ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την πλευρά της Τουρκίας θα πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο. «Αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τους εθνικούς τους εγωισμούς. Να δείξουν την αλληλεγγύη που απαιτείται στις χώρες που δοκιμάζονται από το προσφυγικό πρόβλημα, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Να ενεργοποιηθεί άμεσα η συμφωνία για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Οι υλοποιήσεις των συμφωνιών και των δεσμεύσεων που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να γίνουν πράξη σήμερα. Χωρίς καθυστερήσεις και ολιγωρίες», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.