Μ. Κεφαλογιάννης: Οι ιδεοληψίες της αριστεράς και του κ. Τσίπρα έρχονται από τον προπροηγούμενο αιώνα

Μ. Κεφαλογιάννης: Οι ιδεοληψίες της αριστεράς και του κ. Τσίπρα έρχονται από τον προπροηγούμενο αιώνα

Για ιδεοληψίες της αριστεράς και του κ. Τσίπρα και όλων αυτών των ανθρώπων οι οποίοι είναι εκτός εποχής στον προπροηγούμενο αιώνα, στον μαρξισμό και λενινισμό, έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Σε ερώτηση αν βλέπει να κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση ή όχι, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι "το θέμα της οικονομίας δεν είναι πολιτικό, είναι αριθμοί, είναι πράγματα τα οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε" και πρόσθεσε: "Οι Ελληνες, η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει την επιμέλεια του καλού και συνετού οικογενειάρχη, δηλαδή από εδώ και στο εξής θα μάθουμε να ζούμε με αυτά που βγάζουμε. Και από αυτά που βγάζουμε θα δημιουργούμε μόνο δάνεια για ανάπτυξη όχι για τεχνητή ευημερία με δανεικά".

Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για το θέμα της οικονομίας ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε: "Μα πως θα συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όταν εκεί στα βόρεια, στις Σκουριές, μια επένδυση 7 δισ., κλαίει ο ένας υπουργός, στην άλλη επένδυση για το Ελληνικό κλαίει ο άλλος υπουργός, στην τρίτη επένδυση για τα αεροδρόμια κλαίει ο τρίτος υπουργός. Εχουμε τις ιδεοληψίες της αριστεράς και του κ. Τσίπρα και όλων αυτών των ανθρώπων οι οποίοι είναι εκτός εποχής στον προπροηγούμενο αιώνα, στον μαρξισμό και λενινισμό. Ε, πώς θα προχωρήσει αυτή η χώρα Σας τα λέω σε πλήρη γνώση. Γύρισα από ένα ταξίδι στην Κούβα. Να πάνε να δουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ποια είναι το μοντέλα που προτείνουν στον ελληνικό λαό. Οι συντάξεις των 9 ευρώ, οι μισθοί των 25 ευρώ, το δελτίο με το παράλληλο νόμισμα σε δύο νομίσματα ένα γι αυτόν που πηγαίνει από το εξωτερικό και πληρώνει σε ευρώ και δολάρια και ένα για αυτούς τους φουκαράδες που δεν έχουν να φάνε τίποτα που τους πληρώνουν στο παράλληλο νόμισμα που θέλει να εφαρμόσει ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα. Αυτά πρέπει να τελειώσουν πια. Δεν πρέπει να δοκιμάσουμε. Δοκιμάσαμε πίνοντας πετρέλαιο ουσιαστικά πολιτικό από τον κ. Τσίπρα”.

Ερωτώμενος για το θέμα της Deutsche Bank, ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε “ότι οι κανόνες υπάρχουν για όλους και πρέπει να υπάρχουν για όλους. Οι ποινές μπαίνουν σε όλους αυτό είναι μια πρακτική και έτσι είναι και το σωστό", τόνισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

"H Deutsche Bank είναι μια Τράπεζα, η οποία παρουσίασε στα χαρτοφυλάκια της μεγάλα κενά και μπoρεί να κλονίσει ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη. Γι αυτό την ΕΕ έχουμε θεσπίσει έναν κανόνα για την προστασία των καταθέσεων των πολιτών μέχρι 100.000 ευρώ όπως υπάρχει στις ΗΠΑ. Είναι ένα πολύπλοκο θέμα το οποίο όμως έχει σημαντικές διαστάσεις που μπορεί να κλονίσει ανά πάσα στιγμή όπως έγινε και στο παρελθόν με τη μεγάλη κρίση του 2008, την παγκόσμια οικονομία. Αυτά πρέπει να τα προσέχουμε για να έχουμε και ιδιαίτερα εμείς που είμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πολλές φορές όταν δημιουργείται ένα πρόβλημα διεθνώς οι επιπτώσεις στην Ελλάδα είναι δυσμενείς" υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Με πληροφορίς από ΑΠΕ-ΜΠΕ