Μ. Κεφαλογιάννης: Επιλογή της κυβέρνησης η εξίσωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο

Μ. Κεφαλογιάννης: Επιλογή της κυβέρνησης η εξίσωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο

Επιλογή της κυβέρνησης και όχι απαίτηση των  δανειστών είναι η κατάργηση του μειωμένου ειδικού φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο αναφέρουν επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, επικαλούμενοι την απάντηση που πήραν σε σχετική ερώτηση, από τον αρμόδιο επίτροπο.

Με αφορμή την απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα προς ένα, τα “φύλλα συκής” πέφτουν και τα άλλοθι της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου, καταρρέουν.

Μετά την αποκάλυψη, ότι η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ήταν επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακολούθησε και η επιβεβαίωση, ότι η κατάργηση του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, ήταν επιλογή της Κυβέρνησης και όχι απαίτηση των δανειστών, όπως επιβεβαίωσε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος κ. Μοσκοβισί.

Τα ψέματα για τον κ. Τσίπρα τελείωσαν.

Είναι πλέον σαφές ότι η υπερφορολόγηση, η αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. και η επιβολή νέων φόρων χωρίς τέλος και χωρίς λογική, ήταν και είναι επιλογή της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Επιλογή που εξοντώνει τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας και σπρώχνει τη χώρα σε βαθιά ύφεση.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη - και οι πολίτες απαιτούν - μια άλλη πολιτική, που θα μειώνει φόρους και δαπάνες, θα προωθεί ιδιωτικοποιήσεις και θα υλοποιεί μεταρρυθμίσεις, για να βγει η χώρα από την κρίση. Την πολιτική που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία και, με την εμπιστοσύνη των πολιτών, θα υλοποιήσει σύντομα».