Μ. Καλογήρου για Novartis: Η αντιπολίτευση επιχειρεί να εκφοβίσει τους δικαστές

Μ. Καλογήρου για Novartis: Η αντιπολίτευση επιχειρεί να εκφοβίσει τους δικαστές

Για στοχοποίηση και εκφοβισμό των δικαστών από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, κάνει λόγο σε αποψινή δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, με αφορμή τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας σε εκείνον προκειμένου με τη σειρά του να τη διαβιβάσει στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογήρου αναφέρει ότι «το πολιτικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται κατά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης» και συνεχίζει:

«Υποκριτικά, τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιφυλάσσουν στον εαυτό τους την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικονομικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα, διαμαρτυρόμενα για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από την πλευρά της κυβέρνησης».

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν τους θεσμούς της δικαιοσύνης, «διασπείροντας ηθικούς πανικούς και προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους τέτοια, που να καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία».