Μ. Καλογήρου για εισαγγελική παρέμβαση κατά Π. Πολάκη: Να ανακαλέσετε για το παρακράτος

Μ. Καλογήρου για εισαγγελική παρέμβαση κατά Π. Πολάκη: Να ανακαλέσετε για το παρακράτος

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Να ανακαλέσουν όλοι όσοι μίλησαν για παρακράτος και περί κατάργησης του κράτους δικαίου ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την ηχογράφηση και τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα. «Περάσαμε ώρες με έναν προβληματισμό. Tι θα γίνει με δηλώσεις του κ. Πολάκη και τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη συνομιλία. Εγώ δεν θα θέσω το πλαίσιο, μιλούν 2 ιδιώτες, μιλάει ο διοικητής ΤτΕ με έναν Υπουργό», είπε ο κ. Καλογήρου, τονίζοντας ότι τελικά «μας πρόλαβε η Δικαιοσύνη.

«Μαθαίνω ότι έχει υπάρξει εισαγγελική παραγγελία. Να ανακαλέσετε όσοι μιλήσατε για παρακράτος και κράτος δικαίου που σε αυτή χώρα έχει καταργηθεί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά και μάλιστα υποστήριξε ότι δεν έχει αφεθεί καμία υπόθεση που να βασανίζει τη δημόσια κουβέντα και να μην οδηγηθεί όταν πρέπει να διερευνηθεί εκεί που πρέπει.

Σύμφωνα με τον ίδιο για τις υποθέσεις που έχουν πολιτικές απολήξεις θα «πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί γιατί υπάρχουν και δικονομικά θέματα», είπε και προειδοποίησε ότι οι πολιτικές δυνάμεις χώρας αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν να πουν πολλά και να λογοδοτήσουν». «Η Δικαιοσύνη αναπνέει προχωράει κι όταν ακούει υπερβολές ή πολιτικά παιχνίδια συνήθως γυρίζει την πλάτη. το πρόβλημα είναι ότι γυρίζουν την πλάτη και οι πολίτες και σε αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί», υποστήριξε κλείνοντας.