Μ. Χρυσοχοΐδης: Να τελειώνουμε με τους τρομοκράτες - Κάποιοι θέλουν νέο Γρηγορόπουλο

Μ. Χρυσοχοΐδης: Να τελειώνουμε με τους τρομοκράτες - Κάποιοι θέλουν νέο Γρηγορόπουλο

Για ανάγκη εξάρθρωσης των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την τοποθέτησή του στην άτυπη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν φτάνει να καθαρίσουμε τα Εξάρχεια, πρέπει να τελειώνουμε με την εξάρθρωση των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο».

Ο Υπουργός τόνισε επίσης τις ενέργειες για την ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές σημειώνοντας: ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πλήρως τα λαϊκά στρώματα, από Πατησίων και κάτω δεν έβλεπαν αστυνομικό. Ανάμεσα στις πρώτες κινήσεις περιλαμβάνονται η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, η επιστροφή 1.500 αστυνομικών στην Αττική, οι 1.500 προσλήψεις που ήδη έγιναν και σε 20 ημέρες θα βρίσκονται ήδη στους δρόμους καθώς και η νέα ομάδα με την ονομασία «Δράση» που θα αριθμεί 200 άτομα ως το τέλος του μήνα σε όλο το λεκανοπέδιο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι σήμερα υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα στην αστυνομία, ότι οι επιχειρήσεις γίνονται στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής με κριτήριο το αποτέλεσμα κι ότι οι καταλήψεις θα τελειώσουν με προσοχή κι όχι με 3.000 παιδιά μέσα στο Πανεπιστήμιο. «Δεν φτάνει να καθαρίσουμε τα Εξάρχεια, πρέπει να τελειώνουμε με την εξάρθρωση των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί βρίσκονται κοντά στην Ελλάδα, αναγνωρίζουν ότι η χώρα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα με αξιοπρέπεια και αυτό αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα αλλάξει με κριτήριο τις επιστροφές, σημειώνοντας ότι 300 προσλήψεις έχουν ήδη δρομολογηθεί και ως τις 15 Δεκεμβρίου ακολουθούν άλλες 200 για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.