Μ. Χρυσοχοΐδης: Στους 9.200 οι πρόσφυγες που μπήκαν στο Καρά Τεπέ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Στους 9.200 οι πρόσφυγες που μπήκαν στο Καρά Τεπέ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στους 9.200 έφτασε ο αριθμός των πρόσφυγων και μεταναστών που εισαήλθαν στον οργανωμένο καταυλισμό του Καρά Τεπέ, γνωστοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημειώνοντας πως υπάρχει πλέον επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και θα εξεταστούν όλες οι αιτήσεις των φιλοξενούμενων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός ανέφερε ότι συνολικά 9.200 πρόσφυγες και μετανάστες - από τους 12.000 - βρίσκονται στον καταυλισμό με τη θέλησή τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα φύγει κανείς απο τη Λέσβο χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Επίσης, πρόσθεσε ότι υπάρχει πλέον επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και θα εξεταστούν όλες οι αιτήσεις των φιλοξενούμενων.  Ανέφερε ότι ήδη στο camp βρίσκονται 350 αστυνομικοί και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι για την ασφάλεια και την αστυνόμευση που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθεί η κανονικότητα για τους κατοίκους του νησιού. 

Ο κ.Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι τα σύνορα μας είναι πλέον σφραγισμένα και δε θα επιτραπεί να παρατηρηθούν φαινόμενα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα. «Στον Έβρο δεν περνά κουνούπι με τη βοήθεια και του φράχτη. Στην πρώτη γραμμή είναι η αστυνομία με προσωπικό κι έμπειρους ανθρώπους, ενώ στη θάλασσα το λιμενικό κάνει εξαιρετική δουλειά», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στις διαδηλώσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες στην Αττική σημείωσε ότι το 95% ήταν σύμφωνες με τον νόμο επισημαίνοντας ότι οι διαδηλωτές βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο είτε σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας.