Μ. Χρυσοχοΐδης: Βήμα - βήμα ξεβρωμίζουμε την κοινωνία από το έγκλημα

Μ. Χρυσοχοΐδης: Βήμα - βήμα ξεβρωμίζουμε την κοινωνία από το έγκλημα

«Ο ρόλος της Αστυνομίας δεν αλλάζει, καθήκον της είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στις πλατείες και πως ότι συνέβη στις πλατείες και θα γίνει στις παραλίες είναι η προειδοποίηση για τήρηση των μέτρων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σχετικά με την επιτήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στις πλατείες ούτε περιορίζει τους πολίτες. Αυτό που έγινε στις πλατείες και θα γίνει στις παραλίες είναι η προειδοποίηση για να τηρούμε τα μέτρα».

Απαντώντας σχετικά με τις κατηγορίες κατά στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για επίδειξη υπερβάλλοντος ζήλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα και από ψέματα τον τελευταίο καιρό η αντιπολίτευση μας έχει χορτάσει. Δεν πήγε μόνη της η αστυνομία», συμπληρώνοντας ότι στην Αγία Παρασκευή και στον Άγιο Γεώργιο Κυψέλης «μπαχαλάκηδες» επιτέθηκαν σε αστυνομικούς ή επιχείρησαν να τους επιτεθούν. «Τότε πήγε η Αστυνομία. Μάλιστα, ειδικά στην περίπτωση της Κυψέλης σημειώθηκε και παραπλανητική κλήση για ληστεία με τραυματισμό, οπότε και προσήλθε η αστυνομία» διευκρίνισε ο Υπουργός.

Σχετικά με την επιτήρηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί για τις παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «Η αστυνομία αυτό που πρέπει να κάνει και μπορεί να κάνει είναι να προειδοποιεί τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις Οι αποστάσεις δεν είναι δική μου επιταγή, είναι ένα μέτρο, από τη στιγμή που δεν έχουμε εμβόλια και φάρμακα, για να καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό». Για τις οργανωμένες παραλίες συμπλήρωσε δε, ότι υφίστανται πολύ συγκεκριμένες οδηγίες και η ΕΛΑΣ είναι ένας μόνο εκ των ελεγκτικών μηχανισμών που θα επιτηρούν την τήρηση των μέτρων.

Εξάλλου ο υπουργός προειδοποίησε ότι «Όχι μόνο δεν έχουμε τελειώσει (με την πανδημία) αλλά κινδυνεύουμε αν δε λάβουμε μέτρα να γυρίσουμε πίσω και αυτό είναι καταστροφικό», απευθύνοντας παράλληλα έκκληση τους πολίτες να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση του «εχθρού», όπως χαρακτήρισε τον κορονοϊό.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Star, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος σε όσους ζητούν τον αφοπλισμό της Αστυνομίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Σε ορισμένους δεν αρέσει η ένοπλη Αστυνομία. Αλλά και στις καλύτερες χώρες τους κόσμου η Αστυνομία είναι ένοπλη...όταν κυνηγάς έναν κακοποιό ή έναν έμπορο ναρκωτικών, αυτό γίνεται με όπλα και δε είδα κανέναν να διαμαρτύρεται όταν ο "Ρουβίκωνας" έκανε πριν χρόνια παρέλαση στα Εξάρχεια, με δεκάδες καλάσνικοφ».

Σχετικά με την κυβερνητική πολιτική και του υπουργείου του συγκεκριμένα έναντι της εγκληματικότητας ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι «Θα προστατεύσουμε την ελληνική κοινωνία. Βήμα -βήμα ξεβρωμίζουμε από το έγκλημα που συσσωρεύτηκε τα τελευταία χρόνια και προστατεύουμε τους πολίτες».

«Ισχυροί στον Έβρο»

Αναφορικά με τα όσα έλαβαν χώρα στον Έβρο, αλλά και στα πρόσφατα νέα επεισόδια που προκλήθηκαν προ ημερών από τουρκικής πλευράς ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «τα επεισόδια συνεχίζονται από κάποιους αλλά στον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς». Παράλληλα, προανήγγειλε επέκταση του φράκτη και σε άλλα σημεία της ελληνο-τουρκικής μεθορίου, τονίζοντας ότι «Θα είμαστε παρόντες φυλάσσοντας τα σύνορα της ΕΕ και της Ελλάδας, θα είμαστε εκεί και θα παραμένουμε εκεί, κάθε μέρα και πιο ισχυροί».