Μ. Χριστοδουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ δεν θα δώσει λευκή επιταγή για τη συνταγματική αναθεώρηση

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, 21:26
-A +A
Μ. Χριστοδουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ δεν θα δώσει λευκή επιταγή για τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης διευκρίνισε τη στάση του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι έχει από καιρό καταθέσει την πρότασή του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η οποία διασφαλίζει και την πολιτική σταθερότητα και αναλογικότερη αντιπροσώπευση της βάσης της κοινωνίας.

«Ως προς τη συνταγματική αναθεώρηση έχουμε επίσης ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν», τόνισε και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει διαμορφωμένες προτάσεις, τις βάζει στο τραπέζι του διαλόγου και επιδιώκει συναίνεση σε τόσο μεγάλα ζητήματα, όπως είναι ο εκλογικός νόμος. Δεν γίνεται να αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι.

 Υπογράμμισε μάλιστα ότι «η συζήτηση που γίνεται περί του αθροίσματος της πλειοψηφίας 180 εδρών, ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής, ώστε να υπάρξει νομιμοποίηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου από 151 βουλευτές, δεν έχει βάση». Εξήγησε ότι θα ασκήσει υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση της ΝΔ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 11/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα