Μ. Χριστοδουλάκης: Φαινόμενα τύπου Παπαντωνίου δεν μας αφορούν, μας απωθούν

Μ. Χριστοδουλάκης: Φαινόμενα τύπου Παπαντωνίου δεν μας αφορούν, μας απωθούν

«Όπου υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αποδοθούν. Διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού»: αυτό δήλωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στην ΕΡΤ, αναφορικά με την υπόθεση Παπαντωνίου.

Επ'' αυτού, όπως δήλωσε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, «το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που έκανε την αυτοκάθαρση του, στην οποία ουδείς μας ακολούθησε. Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι εκτός του χώρου μας ήδη από το 2006, όταν ήδη είχαν τεθεί τα θέματα περί ελέγχου του. Πολύ περισσότερο», συνέχισε, «η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του 2009-11 και του Γ. Παπανδρέου ήταν εκείνη που έφερε νόμο στη Βουλή που άνοιξε το πεδίο για τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων με πιθανή ροή μαύρου χρήματος. Επομένως με δικό μας νόμο σήμερα κινείται η διαδικασία για τον κ. Παπαντωνίου και για τον κάθε κ. Παπαντωνίου».

Ταυτοχρόνως χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ «άκαιρη, άστοχη και υποκριτική, γεγονός που αναγνωρίστηκε ακόμη από στελέχη του ίδιου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, όπως ο κ. Ψαριανός» και ζήτησε «να μην τσουβαλιάζουμε έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο με χιλιάδες αγωνιστές της δημοκρατικής παράταξης για δυο-τρία περιστατικά τύπου Παπαντωνίου».

Στο ερώτημα για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο Μ. Χριστοδουλάκης απάντησε ως εξής: «Δεν θα υποδείξω εγώ στον πρώην πρωθυπουργό το τι θα κάνει, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που έχει φέρει τεράστιες αλλαγές στη χώρα: έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ, έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ. Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη στην κλεψιά. Στην πολιτική δράση είμαστε όλοι μαζί, στην κλεψιά είναι ο καθένας μόνος του».

Και στο «δια ταύτα», «φαινόμενα τύπου Παπαντωνίου δεν μας αφορούν, μας απωθούν. Η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά το έχει θέσει ως αδιαμφισβήτητη σκληρή γραμμή ότι πρέπει να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ ψήφισαν το νόμο του ΠΑΣΟΚ, βάσει του οποίου κινείται η Δικαιοσύνη. Επομένως δεν δικαιούνται να μας κουνούν σήμερα το δάχτυλο!».

Στα άλλα θέματα της επικαιρότητας, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση στο θέμα των δηλώσεων Κοτζιά, ενώ κατέθεσε την προσωπική του εκτίμηση για εκλογές είτε τον Μάιο είτε τον Μάρτιο.