Μ. Χριστοδουλάκης: Ευχολόγιο και είσοδος σε 4ο μνημόνιο το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης

Μ. Χριστοδουλάκης: Ευχολόγιο και είσοδος σε 4ο μνημόνιο το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης

Ο νέος γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά να ζητήσει εκλογές και να προκαλέσει τη συζήτηση στη Βουλή ανέδειξε ότι το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι ευχολόγιο και δεν υπάρχει προοπτική για την μεταμνημονική περίοδο.

Ο κ. Χριστοδουλάκης τονίζει ότι οι εκλογές είναι απαραίτητες και εκτιμά ότι θα γίνουν σύντομα. «Βλέπουμε εκλογές σύντομα και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι απόλυτα έτοιμο για αυτές, όποτε και αν γίνουν. Οι συσχετισμοί στην κοινωνία έχουν αλλάξει και ήρθε η ώρα να αλλάξουν και στη Βουλή», υποστηρίζει. Υπογραμμίζει ότι πρόκειται να παρουσιάσει στο λαό ένα σαφές προοδευτικό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. «Με βάση αυτό, θα ζητήσουμε από τους Έλληνες πολίτες καθοριστικό ρόλο για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη μέρα και θα επιδιώξουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης επί του συγκεκριμένου προγραμματικού πλαισίου», αναφέρει ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι σχέσεις του με το ΚΙΝΑΛ δεν είναι συμπληρωματικές ούτε έχει σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία.

Για τα φαινόμενα βίας με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη και τις απειλές του Ρουβίκωνα, ο κ. Χριστοδουλάκης επισημαίνει ότι «η βία χρειάζεται ομόφωνη καταδίκη από όλους, χωρίς «ναι μεν αλλά» και «αστερίσκους». Και το σημαντικότερο, η αστυνομία και η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Σχετικά με τις αναταράξεις και τις τριβές στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας του ξεκαθαρίζει ότι η πορεία θα είναι αυτόνομη και ενισχύεται η ενότητά του σημειώνοντας είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση στη στοχευμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να υπονομεύσουν την ενότητα του εγχειρήματος. «Σε αυτήν απαντάμε με ισχυρή και ενιαία φωνή και με το σαφές πολιτικό μας στίγμα που είναι η επιτομή της αυτόνομης πορείας που έχουμε χαράξει», λέει.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης εξηγεί το μήνυμα που στέλνει στους νέους η δική του συμμετοχή στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. «Οι νέοι της γενιάς μου που εμπλέκονται με την πολιτική, στέλνουν το μήνυμα ότι αν δεν αφήσουμε το δικό μας στίγμα στην επόμενη ημέρα, αυτή θα είναι ίδια με την προηγούμενη», υπογραμμίζει .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ