Μ. Χαρακόπουλος: Ο νόμος για το άσυλο είναι το προστατευτικό κέλυφος της ανομίας

Μ. Χαρακόπουλος: Ο νόμος για το άσυλο είναι το προστατευτικό κέλυφος της ανομίας

Προστατευτικό κέλυφος της ανομίας τον νόμο για το άσυλο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας,  Μάξιμος Χαρακόπουλος ενώ με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο και τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου περιέγραψε τα Εξάρχεια ως τον «παράδεισο των παρανόμων».

«Ο νόμος για το άσυλο είναι το προστατευτικό κέλυφος της ανομίας, της παρανομίας, του περιθωρίου», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Χαρακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν στις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο και τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σημειώνει ότι «σηματοδοτούν την παρακμή του κράτους δικαίου και την αδυναμία των θεσμών να επιβάλουν την τάξη».

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια, ο κ. Χαρακόπουλος τα χαρακτηρίζει ως «τον παράδεισο των παρανόμων» με την ευγενική ανοχή του κατ'' επίφαση υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ προσθέτει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα επιτρέψει ούτε άβατα της ανομίας, ούτε το ξέφραγο αμπέλι της εγκληματικότητας.

Όσον αφορά το ζήτημα της συμφωνίας Εκκλησίας – Πολιτείας, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών, σύσσωμοι οι κληρικοί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο - που έχει υπό την δικαιοδοσία του την Εκκλησία της Κρήτης, και τα Δωδεκάνησα - εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, ενώ σημειώνει ότι υπάρχει και ένα θέμα με το Σύνταγμα. Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση αποδρομής και ότι κι αν σκαρφιστεί της γυρίζει μπούμερανγκ».

Φωτογραφία intime news