Μ. Βορίδης: Στρατηγική μας η παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων

Μ. Βορίδης: Στρατηγική μας η παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων

Για τη χρήση της τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα, μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο με τίτλο «Αγρότης και Τεχνολογία e-νώνονται».

«Η σχέση αγροτεχνολογίας και μια σειρά νέων υπηρεσιών που θα έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, είναι η στρατηγική μας και το μέλλον μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός.

Σημείωσε ότι «ένα κομμάτι της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) είναι προσανατολισμένο στην έξυπνη γεωργία» και πρόσθεσε ότι στο στρατηγικό της σχέδιο θα υπάρχει και πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 10 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα έργα περιβαλλοντικής υποδομής, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως είναι προτεραιότητα, τόσο του υπουργείου όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Υπογράμμισε πως στο ΠΑΑ 2014-2020 «έχουμε ενταγμένα 31 έργα, τα οποία είναι δρομολογημένα» και επισήμανε ότι αυτός ο αριθμός μελλοντικά αναμένεται να αυξηθεί, καθώς «προτεραιότητά μας είναι πλέον οι περιβαλλοντικές υποδομές, σε συνδυασμό βέβαια με την εξοικονόμηση ενέργειας».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, συζητήθηκε μια σειρά ζητημάτων από εκπροσώπους της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, του ΓΕΩΤΕΕ, του ΣΕΠΕ, του ΣΕΚΕΕ και του ITS HELLAS, με κύριο θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και κατά πόσο αφορά τους Έλληνες αγρότες.

Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις b2b μεταξύ αγροτών και επιστημόνων της Τεχνολογίας, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες και τα αιτήματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ