Μ. Βορίδης: Οι θρασείς αριστεροί τυχοδιώκτες πρέπει να φύγουν γρήγορα

Μ. Βορίδης: Οι θρασείς αριστεροί τυχοδιώκτες πρέπει να φύγουν γρήγορα

Κυβερνητική ανικανότητα και αδιαφορία, εντοπίζει ως πηγή της εθνικής τραγωδίας από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ο τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», ενώ κάνει λόγο και για ποινικές ευθύνες οι οποίες πρέπει να αποδοθούν και για παραιτήσεις υπουργών για την «πρωτοφανή δυσλειτουργία, τις πλημμέλειες και τις αξιόποινες πράξεις των προσώπων που συγκροτούν το διοικητικό μηχανισμό στον οποίο προΐστανται».

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, υπάρχουν προσωπικές ευθύνες για την εθνική τραγωδία. Δεκάδες ανθρωποκτονίες, εκατοντάδες σωματικές βλάβες προκλήθηκαν γιατί κάποιοι ενήργησαν πλημμελώς» σημειώνει και προσθέτει πως  «όσοι παρέλειψαν να διατάξουν την εκκένωση της περιοχής φταίνε και θα τιμωρηθούν».

Ερωτηθείς σχετικά για την εθνική συνεννόηση που επικαλείται η κυβέρνηση, τόνισε ότι αποτελεί μια «καραμέλα, στάχτη στα μάτια του λαού μας, μια σκόπιμη επινόηση για τη διάχυση ευθυνών» και διερωτήθηκε «η έλλειψη συνεννόησης έφερε την καταστροφή ή η πλήρης ανικανότητα και η αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;».

Για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό της εθνικής τραγωδίας, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως πολιτική ευθύνη σημαίνει ότι τα πολιτικά πρόσωπα αναγνωρίζουν πως τουλάχιστον οι υφιστάμενοί τους έκαναν λάθη και ως προϊστάμενοι αναλαμβάνουν το πολιτικό βάρος αυτών των λαθών και παραιτούνται.

Σε ότι αφορά την επικοινωνιακή διαχείριση διερωτήθηκε «τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί, που, ενώ γνώριζαν την ύπαρξη νεκρών, έστησαν επικοινωνιακά σόου, ρωτώντας διάφορα άσχετα στο Κέντρο Επιχειρήσεων το βράδυ της καταστροφής; Τι μέγεθος κυνισμού και ψυχικής σκληρότητας πρέπει να έχει κανείς για να συμπεριφέρεται έτσι απάνθρωπα;». Και πρόσθεσε: «για την απόπειρα επικοινωνιακής εξαπάτησης φταίει το πολιτικό είναι τους, η ανυπαρξία αιδούς, η σκληρότητά τους, η εξοπυσιολαγνεία τους, η πολιτική και ιδεολογική συγκρότηση και εκπαίδευσή τους».

«Εύχομαι να αυτοί οι επικίνδυνοι και θρασείς αριστεροί τυχοδιώκτες να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για να σταματήσει η καταστροφή της πατρίδας και του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην κύρωση της Συμφωνίας με την π.Γ.Δ.Μ. υπογραμμίζει ότι «αν η κυβέρνηση φέρει τη συμφωνία προς κύρωση στη βουλή, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταψηφιστεί», και προσθέτει, «αν έχουμε γίνει εμείς κυβέρνηση, η συμφωνία αυτή δεν θα κυρωθεί».