Μ. Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την ακροδεξιά και η ΝΔ τον πατριωτισμό

Μ. Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί την ακροδεξιά και η ΝΔ τον πατριωτισμό

Η ΝΔ στηρίζεται στις παραδοσιακές αξίες της δεξιάς, στον πατριωτισμό και στον φιλελευθερισμό, στην αξία του έθνους και της ελευθερίας, επισήμανε με δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ο βουλευτής της ΝΔ και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «καλλιεργεί την ακροδεξιά, συνεργάζεται με την ακροδεξιά που αναδεικνύεται ως «σκιάχτρο και μπαμπούλας» από τις πολιτικές της κυβέρνησης».

Ο κ. Βορίδης απέρριψε την άποψη ότι η ΝΔ κλίνει προς την ακροδεξιά και υπογράμμισε ότι το κόμμα βασίζεται στον πατριωτισμό και τον φιλελευθερισμό, αξίες που βρίσκουν σήμερα απήχηση σε ένα ευρύ ιδεολογικά ακροατήριο, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τον παραδοσιακό χώρο της δεξιάς.

Η ατζέντα του πατριωτισμού και του φιλελευθερισμού είναι σήμερα η νικηφόρος ατζέντα, είπε και σημείωσε πως όταν υπερασπίζεσαι τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου απέναντι στην παραβίαση των δικαιωμάτων του από Έντι Ράμα, «αυτό είναι μια πατριωτική ατζέντα» εξήγησε.

«Όταν σήμερα πρέπει να υπερασπιστείς την ελληνική και μακεδονική ταυτότητα, την οποία δεν πρέπει να εκχωρήσεις, αυτό είναι η σημερινή ατζέντα. Όταν πρέπει να δώσεις συνεκτικές απαντήσεις για τα ζητήματα που δημιουργούν οι μεταναστευτικές ροές, αυτό είναι απαντήσεις του σήμερα» σημείωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βαφτίζει ακροδεξιά όσους δεν αποδέχονται τη Συμφωνία των Πρεσπών.