Μ. Βορίδης: Κατά του Τσακαλώτου είναι η μομφή όχι κατά του Σταϊκούρα

Μ. Βορίδης: Κατά του Τσακαλώτου είναι η μομφή όχι κατά του Σταϊκούρα

Το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε ο Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής εναντίον του Χ. Σταϊκούρα. Μάλιστα, εξήγησε τους… λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά ενός υπουργού για ένα… νομοσχέδιο! 

«Έχω και τη σατανική σκέψη ότι ο Τσίπρας το έκανε για να κόψει τα φτερά του Τσακαλώτου. Ότι μας έφερε εδώ για να μας θυμίσει για κάποιο λόγο τα πεπραγμένα του Υπουργού του. Γιατί η πρόταση μομφής που καταθέτετε σήμερα δεν είναι κατά του Σταϊκούρα. Κατά του Τσακαλώτου είναι. Αυτός επέβαλε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Επί των ημερών του καταργήθηκε η προστασία της α' κατοικίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έδωσε μια ακόμα… εξήγηση για τη σπουδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

«Προσπαθείτε να αποφύγετε αυτό που συμβαίνει. Αντί να έχει φθορά η κυβέρνηση, έχει η αντιπολίτευση. Δεν προφταίνουμε να ακούμε τον Κοντονή, τον Τσακαλώτο, τον Πολάκη, τη Ζανέτ, τον Μπίστη να σκοτώνονται μεταξύ τους. Πρώτη φορά η πρόταση δυσπιστίας γίνεται για να καλυφθούν τα αδιέξοδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να είστε καλά. Συνεχίστε έτσι, κάθε φορά θα βγαίνουμε δυνατότεροι. Χίλια χρόνια θα είμαστε εδώ», είπε.