Μ. Βορίδης για Σκοπιανό: Η ΝΔ θα εξαντλήσει όλα τα θεσμικά μέσα

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, 19:02
-A +A
Μ. Βορίδης για Σκοπιανό: Η ΝΔ θα εξαντλήσει όλα τα θεσμικά μέσα

Την κατάθεση πρότασης μομφής προανήγγειλε ουσιαστικά ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει όλα τα θεσμικά μέσα «προκειμένου να μη σας αφήσει να παίζετε και να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό». Συνεχίζοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση συμπλήρωσε ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα έρθουν στη Βουλή «ένας - ένας συντεταγμένα και να μας πουν εάν  εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει αυτή την υπογραφή. Και θα δούμε τότε τι εννοεί ο  καθένας. Πολύ σύντομα όλα αυτά».

«Θα εξουσιοδοτήσουν την κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή αυτή», αναρωτήθηκε σκωπτικά ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν έχει αλλάξει θέση. «Αυτός που έχει πει ότι στρατηγικός άξονας αυτής διαπραγμάτευσης είναι ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Πως καταλήγει να συνομολογεί την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και ιθαγένειας αφού δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι στη Βουλή θα κριθούν όλοι πολιτειακοί και πολιτικοί θεσμοί, από την στιγμή που κατά τον ίδιο η κυβέρνηση δεν έχει ούτε νομιμοποίηση ούτε εξουσιοδότηση να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία. Κι τούτο διότι ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος «λέει ότι δεν ψηφίζει».

Αλέξανδρος Διαμάντης

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα