Μ. Βορίδης: Ανίκανες Κυβερνήσεις υπάρχουν, αλλά τέτοιο θράσος δεν υπάρχει

Μ. Βορίδης: Ανίκανες Κυβερνήσεις υπάρχουν, αλλά τέτοιο θράσος δεν υπάρχει

«Ανίκανες Κυβερνήσεις μπορεί να υπάρχουν, ανίκανοι Υπεύθυνοι μπορεί να υπάρχουν, αλλά τέτοιο θράσος δεν υπάρχει», δήλωσε ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε η κυβέρνηση στο υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας στον στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι υπάρχει σωρεία εγκληματικών ενεργειών και παραλείψεων, απέδωσε την ευθύνη στον γενικό Γραμματέα Πολιτικής προστασίας, τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη αλλά και την κυρία Δούρου και τους υπεύθυνους των κρατικών υπηρεσιών διαχείρισης της πυρκαγιάς.

«Έχεις μια συνέντευξη που οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι παράγοντες του κράτους τα βρήκαν όλα άψογα», είπε ο κ. Βορίδης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης.

«Τρεις ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μίλησε. Το κάναμε για σεβασμό στους ανθρώπους που έχασαν τους συγγενείς τους, όχι για να χαριστούμε σε κανέναν. Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν», πρόσθεσε.

Κατήγγειλε ακόμα την κυβέρνηση ότι δεν χρησιμοποίησε καν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Και διερωτήθηκε γιατί τους ξέφυγε η πυρκαγιά και κατέβηκε μετά από μιάμιση ώρα στο Μάτι.