Μ. Βέμπερ: Οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 11:15
-A +A
Μ. Βέμπερ: Οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα

Την ανάγκη να τεθούν τα σωστά θεμέλια για μελλοντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle ο Μάνφρεντ Βέμπερ, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το κάνει αυτό καθώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς την κυβέρνησή του. 

«Η κρίση έχει παρέλθει, πρέπει να θέσουμε θεμέλια για μελλοντικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς την κυβέρνησή του», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μ. Βέμπερ, ασκώντας έντονη κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

«Ο Τσίπρας είχε πει ψέμματα στον κόσμο», υποστηρίζει ο ίδιος. «Έδωσε υποσχέσεις, που δεν μπορούσε να υλοποιήσει μετά τις εκλογές. Επομένως η Αριστερά στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτική όταν ασκεί τόσο επιθετική κριτική. Άλλωστε ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και γυρίζει την πλάτη σε αυτή την πολιτική. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Εμείς, ως ΕΛΚ, πάντα λέγαμε στον κόσμο ότι θα έρθουν δύσκολες εποχές και ότι πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, διαφορετικά δεν βελτιώνονται τα πράγματα στην Ευρώπη. Και τα τελευταία δέκα χρόνια δημιουργήθηκαν 13 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική μας έχει αποτέλεσμα, η ανάπτυξη επιστρέφει και το ίδιο μπορεί να γίνει, σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμη, και στην Ελλάδα».

«Στόχος μας είναι να μην εγκαταλείπουν πια οι άνθρωποι την πατρίδα τους, αναζητώντας καλύτερη δουλειά στο εξωτερικό», λέει ο Γερμανός πολιτικός και υποψήφιος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως σημειώνει η DW, η παρουσία του Μάνφρεντ Βέμπερ στην Αθήνα υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που είχαν εκφράσει τη στήριξή τους προς τον Γερμανό πολιτικό στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν.

«Στην Ελλάδα η Ν.Δ. ήταν πάντα στο πλευρό μου, στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου. Θέλουμε στην Αθήνα να καταστήσουμε σαφές ότι δρούμε από κοινού, ότι έχουμε κοινές ιδέες, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και για το ευρωπαϊκό μας μέλλον», σημειώνει ο Μ. Βέμπερ. 

Η παρουσία του στην Αθήνα αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς στο απόγειο της ελληνικής κρίσης είχε επικρίνει σε υψηλούς τόνους την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, με αποτέλεσμα να του έχει ασκήσει προσωπική κριτική και ο πρωθυπουργός.

«Όσον αφορά τη στροφή προς τα δεξιά, στην Ελλάδα έχουμε αυτή τη στιγμή μία κυβέρνηση συμμαχίας με δεξιούς λαϊκιστές. Ο Τσίπρας συμμαχεί με δεξιούς λαϊκιστές. Επομένως νομίζω ότι κατ΄αρχήν θα πρέπει να αναρωτηθεί ο ίδιος, εάν ήταν σωστό να αναλάβουν ευθύνες αυτοί οι πολιτικοί», προσθέτει. 

AP Photo/Markus Schreiber

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα