Θα παρακολουθούμε την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων

Θα παρακολουθούμε την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων

Μήνυμα προς τα Σκόπια έστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης με νόημα είπε πως «όταν ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία του βόρειου γείτονα μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τότε σε κάθε στάδιο θα είμαστε εκεί να παρακολουθούμε», ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις σε θέματα αλυτρωτισμού!

«Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν τα δυτικά Βαλκάνια προς την Ευρώπη αλλά χωρίς εκπτώσεις ούτε σε θέματα αλυτρωτισμού ούτε σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου», τόνισε χαρακτηριστικά και παράλληλα στόχος, όπως είπε, είναι να κατοχυρωθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο η αυθεντικότητα των Μακεδονικών προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια «κακή» συμφωνία, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ την πολέμησε και έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατόν και να μην υπογραφεί και να μην κυρωθεί. «Όμως αυτή η συμφωνία είναι μία κληρονομιά την οποία παίρνει αυτή η κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες προβληματικές κληρονομιές που παίρνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η ΝΔ στήριξε και στηρίζει τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας, έστω «κι αν αυτή έχει μπει στο πάγο με την συμπεριφορά της». Πάντως, έκλεισε την ομιλία στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα στη γείτονα, αυτή τη φορά σχετικά με την Κύπρο: «Δεν δεχόμαστε αυτή την κατάσταση θα παλέψουμε να βρεθεί λύση στο κυπριακό και θα σταθούμε δίπλα της για την ΑΟΖ».

Αλέξανδρος Διαμάντης