Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, 16:59

-A +A

Μ. Βαρβιτσιώτης: Σφραγίδα στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης η έκθεση της ΕΕ για τα hotspots

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, 16:59
Μ. Βαρβιτσιώτης: Σφραγίδα στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης η έκθεση της ΕΕ για τα hotspots
-A +A

«Ντροπή» και ηχηρή διάψευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελεί η έκθεση για την κατάσταση στα ελληνικά hotspots που έφερε στη δημοσιότητα η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος, αναφέρει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας πως με αυτή μπαίνει ευρωπαϊκή σφραγίδα στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

«Η έκθεση – ντροπή για τη χώρα μας της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Προσφυγικό αποτελεί ηχηρή διάψευση της Κυβέρνησης και βάζει, πλέον, ευρωπαϊκή σφραγίδα στην αναξιοπιστία της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει:
 
«Η έκθεση επιβεβαιώνει με θλιβερό τρόπο όσα η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει εδώ και πολύ καιρό. Εκθέτει όμως ανεπανόρθωτα τον αρμόδιο υπουργό, κ. Βίτσα, που μόλις πριν λίγες ημέρες δήλωνε με περίσσεια ανευθυνότητα σε συνέντευξή του ότι όλα αυτά που καταγγέλλουμε είναι υπερβολές, ενώ πριν μια εβδομάδα στη Βουλή, με πρωτοφανές θράσος υπεδείκνυε στη ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη. 
 
Προκαλούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να διαβάσει την έκθεση-κόλαφο της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου και να απαντήσει υπεύθυνα σε όσα αυτή καταγράφει:

  • Για τις τρισάθλιες συνθήκες διαβίωσης στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
  • Για την πλήρη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και φαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Για την απουσία συνθηκών ασφαλείας για εκείνους που διαμένουν, αλλά και εκείνους που εργάζονται στα κέντρα υποδοχής.
  • Για τα διαδοχικά κρούσματα βιασμών ανηλίκων και ανυπεράσπιστων γυναικών.
  • Για τον αδικαιολόγητο υπερσυνωστισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παρόλο που οι ροές έχουν μειωθεί σημαντικά.
  • Για την πλήρη απουσία σχεδίου από πλευράς της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός νέου Μεταναστευτικού.

Μήπως, είναι τώρα η ώρα για τον κ. Βίτσα -και την ανίκανη Κυβέρνηση συνολικά- να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για τον διεθνή εξευτελισμό που προκαλούν στη χώρα μας; 
 
Υ.Γ.: Αλήθεια, το άλλοτε λαλίλαστο και πολυγραφότατο Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ακόμα;»

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα