Μ. Βαρβιτσιώτης: Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών στα hot-spots της ανομίας και της κυβερνητικής ανικανότητας

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, 10:37
-A +A
Μ. Βαρβιτσιώτης: Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών στα hot-spots της ανομίας και της κυβερνητικής ανικανότητας

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση ανομίας που οδήγησε στη συμπλοκή προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας της Μαλακάσας και το θάνατο ενός μετανάστη, εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «ο κατάλογος των νεκρών στα hot-spots της ανομίας και της κυβερνητικής ανικανότητας, δυστυχώς, μεγαλώνει» και στηλίτευσε την αδυναμία της κυβέρνησης να διαφυλάξει την τάξη στα κέντρα υποδοχής, σημειώνοντας πως εκτίθεται η χώρα στο εξωτερικό, ιδίως όταν έχει λάβει ευρωπαϊκή επιχορήγηση 1,6 δισ. ευρώ για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε τα εξής 

«Ο κατάλογος των νεκρών στα hot-spots της ανομίας και της κυβερνητικής ανικανότητας, δυστυχώς, μεγαλώνει. Ένας ακόμη άνθρωπος που ξέφυγε από την εμφύλια σύρραξη της πατρίδας του, χάνεται στη χώρα μας εξαιτίας μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης που αδυνατεί ακόμη και να διαφυλάξει την τάξη στα κέντρα υποδοχής. Οι πράξεις και οι παραλείψεις της συνεχίζουν να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι η επιχορήγηση από την Ε.Ε. προς τη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού ανέρχεται στα 1,6 δισ. ευρώ.

Για πολλοστή φορά, προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε οι συνθήκες διαβίωσης στα hot-spots να είναι αυτές που αρμόζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Ας συνειδητοποιήσει, επιτέλους, ότι η ανικανότητά της δεν κοστίζει μόνο στη χώρα, αλλά κοστίζει, δυστυχώς, και σε ανθρώπινες ζωές».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα