Λυπηρό που η Αριστερά συνέπραξε σε εκκαθαρίσεις σε πολιτική και εκκλησία
Νίκος Φίλης

Λυπηρό που η Αριστερά συνέπραξε σε εκκαθαρίσεις σε πολιτική και εκκλησία

Για «εκκαθαρίσεις» στον χώρο της πολιτικής και της εκκλησίας, στις οποίες η Αριστερά συνέπραξε με κάποιο τρόπο, έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος μπορεί να έφυγε από το Υπουργείο επειδή «μπήκε θέμα από την Εκκλησία».

«Μπορεί εγώ να έφυγα από το Υπουργείο γιατί μπήκε θέμα από την Εκκλησία. Πριν διώξει εμένα ο Τσίπρας από το Υπουργείο είχε διώξει ο Ιερώνυμος τους εκπαιδευτικούς, τους θεολόγους, που είχαν πάρει μέρος στην εκπόνηση των προγραμμάτων με τη συναίνεσή του από τα διάφορα όργανα της εκκλησίας. Είναι λυπηρό η αριστερά να συμπράττει, έστω με αυτό τον τρόπο, δεν λέω ότι υπήρξε συνεννόηση, να συμπράττει σε τέτοιου είδους εκκαθαρίσεις στο χώρο της πολιτικής και στο χώρο της εκκλησίας», ανέφερε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM».

«Δεν τολμήσαμε να προχωρήσουμε στον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους, έπρεπε να δώσουμε μάχη να μην αναγράφεται στο Σύνταγμα πως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία», σημείωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, ενώ συμπλήρωσε ότι «το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία συνιστά χριστιανική κατήχηση, πρόκειται για κουραφέξαλα».