7ος χρόνος, ημέρα 2220η
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Λοβέρδος: «Αν εκλεγώ, θα κάνω δηλώσεις ως πρόεδρος ΠΑΣΟΚ»

Λοβέρδος: «Αν εκλεγώ, θα κάνω δηλώσεις ως πρόεδρος ΠΑΣΟΚ»

Την πρόθεσή του, σε περίπτωση νίκης, στην εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, να κάνει δηλώσεις ως «πρόεδρος ΠΑΣΟΚ», δηλαδή θα επαναφέρει δηλαδή το κόμμα στην αρχική του μορφή, εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνοντας πως «θέλουμε να επιστρέψουμε στο προσκήνιο με το ΠΑΣΟΚ, όχι να γυρίσουμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ, δεν είμαστε νοσταλγοί».

Μιλώντας στο Mega ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ακόμα πως οι περισσότεροι από αυτούς που «βάφτισαν» το κόμμα ως ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός του κόμματος, όπως ο κ. Θεοδωράκης και υπογράμμισε πως «κοιτάμε το μέλλον της πατρίδας, με σεβασμό στο παρελθόν».

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τους συνυποψηφίους του σημείωσε πως «από εδώ και πέρα και για 40 ημέρες πρέπει να ανταλλάξουμε επιχειρήματα, όχι μομφές ούτε αντεγκλήσεις» και ξεχώρισε ως μεγάλες αλλαγές και ανατροπές του εκλογικού του αγώνα , την «μοιραία», όπως την χαρακτήρισε κίνηση που αφορούσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, να αποσυρθεί λόγω του προβλήματος υγείας, τους πολλούς υποψήφιους και τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού.

Ως τομές και διαχωριστικές γραμμές του σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους, τους οποίους και ξεκαθάρισε πως βλέπει με τον ίδιο τρόπο ανεξαρτήτως ονόματος, θέτει την αλλαγή του ονόματος, ενώ επίσης επιθυμεί να βάλει τέλος στους μηχανισμούς.

Η εξωτερική πολιτική αποτελεί εξίσου μια παράμετρο που παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς κατά τον ίδιο υπάρχουν υποψήφιοι που ήταν υπέρ και άλλοι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. «Μιλάω για ένα ΠΑΣΟΚ πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό», επισήμανε.

Συνεργασία με άλλα κόμματα

«Είναι ξεκάθαρο πως εκ δεξιών δεν υπάρχει περίπτωση συντηρητικής συμμαχίας με την ΝΔ από κανέναν υποψήφιο, μόνο κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι από το ΚΙΝΑΛ μιλάνε για μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση συμμαχίας, στην οποία εγώ είμαι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο» τόνισε ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή αντιπολίτευση...»

«Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται καθώς αυτό έχει φανεί στο παρελθόν, δεν θα ήμουν αρνητικός σε συνομιλίες με κάποιο προοδευτικό κόμμα» είπε και συνέχισε πως «δεν μας αρκεί να αυξήσουμε τις δυνάμεις από το 8% στο 10%, αλλά θέλουμε ένα κόμμα ισχυρό της τάξης του 20%, αυτό το κόμμα επαγγέλλομαι εγώ».

Έκλεισε προτείνοντας ένα debate μεταξύ των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ με φόντο τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές, ενώ επέστησε την προσοχή σε όλες τις προεκλογικές του συναντήσεις για τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων καθώς όπως ανέφερε «δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορονοϊό».