8ος χρόνος, ημέρα 2388η
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

«Λήξαν το θέμα», λέει κυβερνητική πηγή μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ελποδοφόρου

«Λήξαν το θέμα», λέει κυβερνητική πηγή μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ελποδοφόρου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε: «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αντάλλαξε χειραψία και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλα κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως μετέδωσε ο Εθνικός Κήρυκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στην οποία εξέφρασε τη λύπη του για την «οδύνη» που προκάλεσε η παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού τη Τουρκίας» τα οποία πραγματοποίησαν Ερντογάν και Τατάρ.

«Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου» δήλωσε σε έγγραφη ανακοίνωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.