Αρ. Πελώνη: Θα αποδωθούν ευθύνες, να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ τις «σημαίες ευκαιρίας»

Αρ. Πελώνη: Θα αποδωθούν ευθύνες, να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ τις «σημαίες ευκαιρίας»

Για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Νέας Σμύρνης και τη στάση της Αστυνομίας έκανε λόγο η Αρ. Πελώνη, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα να αποφεύγουν τις «σημαίες ευκαιρίας» εύκολης δημαγωγίας και να επενδύουν στην ένταση, αναζητώντας πλατείες νεοαγανακτισμένων που υπονομεύουν τα μέτρα για την πανδημία.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά τη σημερινή ενημέρωση, «οι εικόνες που είδαμε στη Νέα Σμύρνη μάς ενόχλησαν όλους» για να προσθέσει πως «χρειάζεται ψυχραιμία από όλους». «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν, επιδιώκει δημιουργία συνθηκών κοινωνικής έντασης», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Πελώνη.

«Θα συνιστούσαμε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συστήσει την τήρηση των μέτρων», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος για να προσθέσει: «Και προφανώς τα τρικάκια δεν ήταν τυχαία, ήταν της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και υποθέτω δεν τυπώθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά».

Η κα Πελώνη υπογράμμισε πως τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη είναι υπό διερεύνηση. «Αν και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», ανέφερε σημειώνοντας πως εκτός από τις συλλήψεις, υπήρξαν και έντεκα τραυματίες αστυνομικοί». 

Η κα Πελώνη τόνισε ότι το βίντεο που δείχνει την εικόνα του ξυλοδαρμού ενός εκ των συλληφθέντων δεν το έδωσε η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος. Υπάρχουν πρόσωπα γνωστά, το περιστατικό διερευνάται και υπάρχουν πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα. Το βίντεο δεν δόθηκε από την κυβέρνηση».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και αν θα εξεταστεί και η συμπεριφορά των παρόντων συναδέλφων του. «Αυτά είναι θέματα που αφορούν το εσωτερικό πειθαρχικό δίκαιο της Αστυνομίας», απάντησε, ενώ για το αίτημα του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλου για αποπομπή του Μ. Χρυσοχοίδη και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει για την τήρηση των μέτρων και να αποφασίσει σε ποια πλευρά της ρητορικής είναι. Από τη μία ψέγει την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και για ελλιπή - κατά τον ΣΥΡΙΖΑ - διενέργεια ελέγχων, και όταν γίνονται έλεγχοι σπεύδει να καταγγείλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό την ώρα που ξέρουμε ότι στελέχη της νεολαίας του ήταν στην περιοχή με τρικάκια που δεν θεωρούμε αυθόρμητα και συμμετείχαν σε πορείες υπέρ του Κουφοντίνα».

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό των αστυνομικών και αν σε αυτόν περιλαμβάνονται μεταλλικά γκλοπ, απάντησε ότι δεν γνωρίζει, ενώ σχετικά με δήλωση του κ. Αλιβιζάτου για την Επιτροπή Διερεύνησης Περιστατικών Αστυνομικής βίας είπε ότι οι προτάσεις της επιτροπής υλοποιούνται μία προς μία. «Όλα τα περιστατικά εξετάζονται από τα αρμόδια όργανα και βγαίνουν συμπεράσματα. Αυτά δεν γίνονται με τηλεδικαστήρια στα social media, ούτε με άλλου τύπου εικασίες», συμπλήρωσε.

Ρωτήθηκε επίσης αν ήταν δικαιολογημένα τα πρόστιμα χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και ανέφερε ότι υπήρχαν επανειλημμένες καταγγελίες για φαινόμενα συνωστισμού στη συγκεκριμένη πλατεία και για αυτό οι αστυνομικοί βρίσκονταν εκεί ώστε να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα.