Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 15:28

-A +A

Leonardo: Ενδιαφέρον του ιταλικού κολοσσού να επενδύσει στη βόρεια Ελλάδα

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 15:28
Leonardo: Ενδιαφέρον του ιταλικού κολοσσού να επενδύσει στη βόρεια Ελλάδα
-A +A

Το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξέφρασαν στον υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, εκπρόσωποι του Ιταλικού κολοσσού «Leonardo», ο οποίος εξειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας αεροδιαστημικής, άμυνας, συστημάτων ασφάλειας και πολιτικής προστασίας από φυσικές καταστροφές.

Η «Leonardo» είναι η όγδοη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου παγκοσμίως, ενώ κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρώπη, με τα έσοδά της να υπερβαίνουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ. Την εταιρεία στην συνάντηση εκπροσώπησε ο Luca Carli, Chief Operating Officer και Group Vice President της «Leonardo Group» και ο Luigi Lupoli, αντιπρόεδρος στα θέματα πολιτικής προστασίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου επισήμανε πως το ενδιαφέρον ενός μεγάλου Ομίλου, με παγκόσμια εμβέλεια δράσης, να επενδύσει στη Βόρεια Ελλάδα, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου για το ενδιαφέρον της ιταλικής πολυεθνικής αναφέρεται πως «Κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να καταστήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη χώρο υποδοχής μεγάλων επενδύσεων που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου μας, δημιουργώντας σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στηρίζει κάθε προσπάθεια που υπηρετεί αυτόν τον εθνικό στόχο. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα σταθούμε δίπλα σε κάθε επιχειρηματικό ενδιαφέρον που μπορεί να φέρει την επενδυτική άνοιξη στην περιοχή μας που δοκιμάστηκε σκληρά στα χρόνια της κρίσης. Μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα, η Βόρεια Ελλάδα αφήνει σταθερά πίσω της το κλίμα αποεπένδυσης και περνά σε μια νέα, πιο γόνιμη και δημιουργική περίοδο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα