Λαϊκή Ενότητα: Όργιο αστυνομικής ασυδοσίας

Λαϊκή Ενότητα: Όργιο αστυνομικής ασυδοσίας

Για «όργιο επιθέσεων των ΜΑΤ και διώξεων στις παρελάσεις κατά στελεχών της» κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, αναφερόμενη σε επίθεση των ΜΑΤ και προσαγωγές μελών του κόμματος αλλά και του ΑΚΕΠ στα Τρίκαλα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΕ, αναφέρει ότι «σε πογκρόμ επιθέσεων των ΜΑΤ, προσαγωγών και συλλήψεων αντιφασιστών και στελεχών της ΛΑ.Ε έχουν εξελιχθεί οι εκδηλώσεις και οι παρελάσεις για της επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821».

Μετά την Καλλιθέα, όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αντιφασίστες και μέλη της ΛΑ.Ε, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις, καλύπτοντας την φασιστική Χρυσή Αυγή», συνεχίζει η ανακοίνωση, «έχουμε νέες αστυνομικές επιθέσεις και προσαγωγές στα Τρίκαλα ενάντια σε μέλη της ΛΑ.Ε και του ΑΚΕΠ».

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα, «τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στα Τρίκαλα σε μέλη της ΛΑ.Ε που ανάρτησαν στην παρέλαση πανό ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, τους αφαίρεσαν βίαια το πανό και προσήγαγαν τέσσερα μέλη και στελέχη του ΑΚΕΠ στην Ασφάλεια, τους Βαγγέλη Πέττα, Βασίλη Τσιρώνη, Νίκο Νούλα και Αχιλλέα Παλμούτση».

«Η ΛΑΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες και αυθαίρετες επιθέσεις και προσαγωγές μελών της στην παρέλαση των Τρικάλων, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει καταλύσει κάθε ίχνος ελευθερίας λόγου και έκφρασης, που είναι αντίθετες με την πολιτική της και έχει επιβάλει μέσα από τη δικτατορία των ΜΑΤ ένα νέο μνημονιακό μονόδρομο υποτέλειας και νεοαποικιοκρατίας στη χώρα», τονίζει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, η ΛΑΕ «απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων και καλεί σε ένα μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.»