Λαϊκή Ενότητα: Καταλογίζει ευθύνες σε Ελλάδα και Ευρώπη για τους πνιγμούς προσφύγων

Λαϊκή Ενότητα: Καταλογίζει ευθύνες σε Ελλάδα και Ευρώπη για τους πνιγμούς προσφύγων

Τον κίνδυνο να γίνει η Ελλάδα «φυλακή μεταναστών και το Αιγαίο να μετατραπεί ακόμη πιο μαζικά σε νεκροταφείο ανήμπορων και παιδιών εάν δεν αλλάξει ριζικά η ασκούμενη πολιτική σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της με αφορμή την τελετή αναχώρησης των 30 προσφύγων για το Λουξεμβούργο.

«Την ίδια μέρα που άναβαν τα φλας για τις φωτογραφίες αναχώρησης των 30 προσφύγων [...] πέντε νεκροί, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ανασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου και χιλιάδες άνθρωποι έφθαναν με σάπια πλεούμενα στη χώρα μας», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Η αλληλεγγύη της Ευρώπης είναι κάλπικη. Ο κίνδυνος να γίνει η χώρα μας φυλακή μεταναστών, και το Αιγαίο να μετατραπεί ακόμη πιο μαζικά σε νεκροταφείο ανήμπορων και παιδιών, είναι δεδομένος εάν δεν αλλάξει ριζικά η ασκούμενη πολιτική σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».

«Οι προτάσεις υπάρχουν, αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν και το μόνο που σκέπτονται είναι η ακεραιότητα του απαράδεκτου 'φράχτη' στον Έβρο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ