Λ. Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι άμεσα συνυφασμένος με την ποιότητα ζωής»

Λ. Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι άμεσα συνυφασμένος με την ποιότητα ζωής»

Στο νησί της Κέρκυρας βρίσκεται από το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο νησί. Μετά το μεσημέρι προεδρεύει ευρείας σύσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των αρμοδίων φορέων του υπουργείου στα Ιόνια νησιά, η περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής καθώς και ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.

Στην τοποθέτησή της η κ. Μενδώνη τόνισε ότι «ο πολιτισμός και η πολιτιστική κληρονομιά είναι διάσπαρτη σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Το μνημειακό απόθεμα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι πάρα πολύ μεγάλο, ενώ συγχρόνως υπάρχει και μία δυναμική και διαχρονική και εκάστοτε σύγχρονη δημιουργία, η οποία δημιουργεί πολιτιστική οντότητα και αφορά το σήμερα».

«Αυτό το παρόν θέλουμε να ενισχύσουμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Η σημερινή επίσκεψη είναι επίσκεψη εργασιών για θέματα τα οποία έμειναν πολύ πίσω. Μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε μαζί ένα αναπτυξιακό σχέδιο, στον τομέα του πολιτισμού στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το οποίο θα έχει ένα χρονικό ορίζοντα, για να μπορέσει και ο νησιώτης που είναι φορέας αυτού του πολιτισμού να αισθανθεί την καθημερινότητά του να βελτιώνεται. Γιατί ο πολιτισμός είναι άμεσα συνυφασμένος με την ποιότητα ζωής», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

Μετά το πέρας της συσκέψεως, η Λ.Μενδώνη θα επισκεφθεί το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας , ενώ το απόγευμα θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τις διοικήσεις των Φιλαρμονικών, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παλαιάς Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας.

Αύριο η υπουργός Πολιτισμού θα συναντηθεί, με την δήμαρχο Κερκυραίων & Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου και με τους δημάρχους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη και Κώστα Λέσση, αντίστοιχα.

Μετά το πέρας των συναντήσεων της, η υπουργός θα επισκεφθεί το Mon Repo, το θέατρο Φοίνικα, την Αγία Αικατερίνη, το Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων και το κωδωνοστάσιο της Ερειπωμένης Μονής Ευαγγελίστριας Annunziata.

Στην επίσκεψή της στην Κέρκυρα, η υπουργός Πολιτισμού συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού Γεώργιο Διδασκάλου και την ειδική σύμβουλο σε θέματα Επικοινωνίας του Πολιτικού της Γραφείου Άννα Παναγιωταρέα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ