Λ. Κρέτσος: Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το περιεχόμενο της ΕΡΤ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 16:33
-A +A
Λ. Κρέτσος: Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το περιεχόμενο της ΕΡΤ

Απόλυτα ικανοποιημένος με το περιεχόμενο της ΕΡΤ δήλωνει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ενώ ήδη υπάρχουν παραιτήσεις στελεχών αλλά και αποπομπές, όπως αυτή του διευθύνοντος συμβούλου, με απόφαση μάλιστα του ... ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή και με εκπομπές της ΕΡΤ να βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο της κριτικής ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε ότι «είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα, και η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα του λαού, άνοιξε την ΕΡΤ, και προχωράει δυναμικά».

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και ο Νίκος Φίλης έχει χαρακτηρίσει την ΕΡΤ ως ένα κανάλι «που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων» προσθέτοντας πως «πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας».

Ο Λ. Κρέτσος χαρακτήρισε θέμα δημοκρατίας το γεγονός μία κοινωνία να δίνει χώρο στις οπτικοακουστικές παραγωγές, καθώς ο πολιτισμός μας τη σημερινή εποχή είναι οπτικοακουστικός, συμβάλλοντας παράλληλα στην εκπαίδευση αλλά και σε ένα αναπτυξιακό πλαίσιο, προαναγγέλοντας την έλευση νομοσχεδίου που εντάσσει τον κινηματογράφο στο τουριστικό πλαίσιο της χώρας.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι ο οπτικοακουστικός κλάδος στηρίζει πολλές θέσεις εργασίας με την υψηλότερη προστιθέμενη αξία, χαρακτηρίζοντας το θέμα κομβικό για το υπουργείο ΨΗΠΤΕ που προωθεί κίνητρα για τις παραγωγές. Ο κ. Κρέτσος ανέλυσε το οικονομικό πλαίσιο στήριξης των παραγωγών, τονίζοντας ότι το υπουργείο ΨΗΠΤΕ το ενδιαφέρει «οι δαπάνες να γίνονται στην Ελλάδα, που έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, (φως, φυσικό τοπίο, κ.λπ.».

Αναφερόμενος στη στήριξη της ελληνικής μυθοπλασίας, επισήμανε ότι «ύστερα από πολλά χρόνια, η ελληνική μυθοπλασία επανέρχεται και η ΕΡΤ μετά από 10 χρόνια έχει μπει και αυτή στο πεδίο της ελληνικής μυθοπλασίας, άρα το μέτρο έχει αρχίσει και αποδίδει». 

Σχολίασε τέλος το εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι δεν κάνει συμψηφισμό με το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ. «Καλό είναι η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με όρους αλήθειας, τεκμηρίωσης και δεδομένων», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα