Λ. Αυγενάκης: Η πορεία της κυβέρνησης είναι ένα χρονικό πολιτικής εξαπάτησης

Λ. Αυγενάκης: Η πορεία της κυβέρνησης είναι ένα χρονικό πολιτικής εξαπάτησης

«Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα χρονικό πολιτικής εξαπάτησης αλλά και οικονομικής και κοινωνικής καθήλωσης», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορώντας την πως καθήλωσε την οικονομία με την «περήφανη διαπραγμάτευση του 2015», την ώρα μάλιστα που η χώρα έβγαινε από την κρίση.

Μιλώντας στον Alpha 989 ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης που το 2015 ζημίωσε την οικονομία με πάνω από 100 δισ. ευρώ και έφερε πρόσφατα μέτρα ύψους 9,5-10 δισ. ευρώ ενώ, όπως είπε, δέσμευσε τη χώρα μακροπρόθεσμα σε παράλογα πλεονάσματα, εκχώρησε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και έφερε και τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

«Είναι μια κυβέρνηση που μοιράζει κόλλυβα. Το κοινωνικό μέρισμα που διανέμει δεν είναι προϊόν της αναπτυξιακής διαδικασίας της οικονομίας αλλά της υπερφορολόγησης και της εσωτερικής στάσης πληρωμών. Η Κυβέρνηση ξεζουμίζει, υπερφορολογεί και έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη. Ο κ. Τσίπρας δημιουργεί πελάτες και δεν επενδύει στους πολίτες. Η χώρα με τον κ. Τσίπρα περιμένει στο τέλος του χρόνου με το χέρι τεντωμένο για να λάβει το επίδομα. Ταυτόχρονα, το αποθεματικό του προϋπολογισμού έφτασε σχεδόν στο 1 δισ. ευρώ μετά την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου» είπε προσθέτοντας πως την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ μιλούν για μια Ελλάδα περήφανη, αισιόδοξη που θα δημιουργεί, που πρέπει να στέκεται στα πόδια της, που θα έχει δεύτερες ευκαιρίες και ανοιχτές τράπεζες. Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη σήμερα σκορπίζονται, εγκρίνονται και μοιράζονται δαπάνες χωρίς καμία λογοδοσία. «Η χώρα αυτή δεν μπορεί να σωθεί αν δεν μπει μια τάξη σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού. Αυτά τα χρήματα δεν ανήκουν στον κ. Τσίπρα είναι μέρος των χρημάτων που έχουν χαθεί από το πορτοφόλι του ελληνικού λαού»

Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει γονατίσει αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς αύξησε την προκαταβολή του φόρου από 27,5% που ήταν επί ΝΔ στο 100% και την εισφορά αλληλεγγύης έως 120% ,ενώ φορολόγησε από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ενώ είχε πει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ αντί αυτού συμπεριέλαβε και τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό του ΕΝΦΙΑ, προσπαθώντας, όπως είπε, να δημιουργήσει ένα θολό τοπίο την ώρα που ο αγροτικός κόσμος γονάτισε.

Ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ δεσμεύτηκε για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% από 24% που είναι σήμερα, κατάργηση του φόρου στο κρασί, ενθάρρυνση των παραγωγών, απορρόφηση όλων των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020, μείωση της φορολογίας στα αγροτικά συλλογικά σχήματα και στους συνεταιρισμούς από το 13% στο 10% και μείωση φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα στο 9%. «Η ΝΔ επενδύει στην ιδιωτική οικονομία και εμπιστεύεται τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να δημιουργήσουν. Δημιουργώντας ένα κράτος ασφαλές, δημιουργικό και άκρως αναπτυξιακό. Η ανάπτυξη δεν έρχεται μέσα από επιδόματα. Η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν έρχεται με τις ωραίες ευχές του κ. Τσίπρα, του κ. Χουλιαράκη και του κ. Τσακαλώτου» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ