Λ. Αυγενάκης: Η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες της στους νέους

Λ. Αυγενάκης: Η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες της στους νέους

Στην παλαιοκομματική λογική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία έρχεται να βρει το… αντίδοτο. Αυτό δεν είναι άλλο από την πολιτική ανοιχτών θυρών που έχει εισηγηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εφαρμόζει ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης. Ενδεικτικό είναι ότι πρόσφατα στο Ηράκλειο της Κρήτης ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε με περισσότερους από 100 νέους και νέες που διαμένουν στο νησί, δείχνοντας εμπράκτως ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι το μέλλον είναι η νεολαία. Ως εκ τούτου, το τελευταίο διάστημα, η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες και στο Ηράκλειο όσο περισσότερο μπορεί, απευθύνεται στη νέα γενιά, καλεί τους νέους να συζητήσουν μαζί του και να εμπλακούν με τα κοινά. Να πάρουν «θέση μάχης».

Εξάλλου, στην πρώτη επιτυχημένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο έγινε εμφανής η προσπάθεια ανανέωσης μέσα από την ενεργή συμμετοχή των νέων στις μεγάλες εκλογικές μάχες που έρχονται σε λίγους μήνες. Για του λόγου του αληθές από  100 και πλέον συμμετέχοντες η συντριπτική πλειονότητα είχαν προηγούμενη σχέση με τη ΝΔ, αλλά «απάντησαν» στην πολιτική πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

ΦΔΖΨΔΑ

Σύμφωνα, άλλωστε, με πληροφορίες από το περιβάλλον του γραμματέα η προσπάθεια θα συνεχιστεί και δεν αποτελεί κάποιου είδους πυροτέχνημα. «Η ανανέωση είναι μια συνεχής διαδικασία που εξελίσσεται στο κόμμα», σημειώνουν συνεργάτες του κ. Αυγενάκη, την στιγμή που ήδη στο Ηράκλειο έχουν εισέλθει στις τοπικές οργανώσεις (ΝΟΔΕ κλπ) νέοι άνθρωποι. Αυτό, μάλιστα, αναμένεται να αποτυπωθεί όχι μόνο στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στις εθνικές εκλογές.

Έπεται και συνέχεια…

Η πρώτη εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία, για αυτό υπάρχει και συνέχεια με το ραντεβού να ανανεώνεται γι' αυτό το Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό καφέ του Ηρακλείου. Ο αέρας ανανέωσης που επιθυμεί να φέρει ο Λ. Αυγένακης δείχνει να αποτελεί κεντρική γραμμή του κόμματος, με τον ίδιο και τους συνεργάτες του να έχουν ήδη μπει σε προεκλογικό ρυθμό. Εξάλλου, ήδη ο χθεσινός ανασχηματισμός έδειξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πνέει τα λοίσθια.