Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τα σκάνδαλά της κάτω από το χαλί

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 13:54
-A +A
Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τα σκάνδαλά της κάτω από το χαλί

Βολές κατά της κυβέρνησης εκτοξεύει ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τα σκάνδαλά της κάτω από το χαλί».

«Το τελευταίο διάστημα είναι πολύ ξεκάθαρη η στρατηγική της κυβέρνησης: λασπομαχία - παροχολογία - αναβάθμιση του κάκιστου προφίλ Τσίπρα. Όλα όμως πέφτουν στο κενό», είπε ο γραμματέας της ΝΔ, μιλώντας στον Νews24/7, αναφερόμενος αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα της ΔΕΠΑ.

«Ο κ. Κιτσάκος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην επικεφαλής στα λιπάσματα Καβάλας, τα ELFE, ιδιοκτησίας του κ. Λαυρεντιάδη, διορίστηκε από την κυβέρνηση διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ. Στη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής έδινε φυσικό αέριο από τη ΔΕΠΑ στα ELFE, στην πρώην εταιρία του δηλαδή, και έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές, ενώ παράλληλα επιχείρησε να ανταλλάξει δεσμευμένα ακίνητα των ELFE έναντι χρέους που είχαν στη ΔΕΠΑ», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.

Μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επεσήμανε ότι: «είναι υποχρέωσή μας να αναδεικνύουμε τα σκάνδαλα της κυβέρνησης. Δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο. Ούτε το αεροδρόμιο, ούτε η εξαγορά σκοπιανής ζημιογόνου εταιρείας από τη ΔΕΗ, ούτε τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα, ούτε οι παραγγελίες εξοπλιστικών προγραμμάτων του κ. Καμμένου, ούτε η πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, ούτε κανένα». Ανέφερε επίσης ότι «θα διερευνηθούν όσα συνέβησαν το εξάμηνο Βαρουφάκη, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Δεν βιαζόμαστε. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία εκδικητικότητας. Όταν αλλάξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα στηρίξουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και όποια υπόθεση έχει προκαλέσει ζημία στο Δημόσιο θα διερευνηθεί».

Συνέχισε καταλήγοντας ότι: «Οι εκλογές είναι κοντά και όλοι ξέρουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Είναι εξωπραγματικό να φτάσει αυτή η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας. Ό,τι πιάνει ο κ. Τσίπρας γίνεται κάρβουνο».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα