Λ. Αυγενάκης για ΔΕΠΑ: «Να απαντήσουν οι λαλίστατοι του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση»

Λ. Αυγενάκης για ΔΕΠΑ: «Να απαντήσουν οι λαλίστατοι του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση»

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, για την υπόθεση της ΔΕΠΑ, λέγοντας πως θέλουν να την κρύψουν «κάτω από το χαλί». Θέτωντας παράλληλα ερωτήματα προς το κόμμα, σχετικά και με τα όσα έχει καταθέσει ο κ. Κιτσάκος.

Ο κ. Αυγενάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 της Θεσσαλονίκης αναρωτήθηκε: «πώς ο κ. Κιτσάκος στέλεχος της ELFE -εταιρία Λαυρεντιάδη- που είχε χρέος στη ΔΕΠΑ βρέθηκε σε θέση στελέχους της ΔΕΠΑ, να συζητά το χρέος της προηγουμένης εταιρίας του το οποίο επί των ημερών του στην κρατική ΔΕΠΑ διογκώθηκε;».

«Εναντίον του κ. Κιτσάκου έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τη διόγκωση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ. Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις του ανέφερε ότι για όσα έκανε ήταν ενήμεροι οι υπουργοί Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Τζάκρη και Πιτσιόρλας», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν τόσο για τη ραγδαία αύξηση του χρέους της ELFE που προσεγγίζει πλέον τα 120 εκατ. ευρώ, όσο και για τις δικές του πρωτοβουλίες να διευθετηθεί αυτό το χρέος με απόπειρα παράνομης ανταλλαγής ακινήτων. Μιλάμε για μια κυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε: «Είναι δε απορίας άξιο πως, σήμερα, η χρεοκοπημένη εταιρία Λαυρεντιάδη έχει επιδοθεί σε μια μάλλον ακριβή καμπάνια ενημέρωσης σε μεγάλο μέρος του Τύπου, καθώς και το πώς μεγάλο μέρος των ΜΜΕ επικεντρώνεται στην καμπάνια και όχι στο σκάνδαλο».

«Εμείς, ως παράταξη, δηλώνουμε πως η ΝΔ δεν εξαγοράζεται από καταχωρίσεις», τόνισε ο κ. Αυγενάκης?.