Λ. Αυγενάκης: Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας

Λ. Αυγενάκης: Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας

«Η αποχώρηση του κ. Καμμένου και των υπουργών του -όταν και αν αυτή γίνει- από την κυβέρνηση δημιουργεί νέα δεδομένα» υποστηρίζει, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης μειοψηφίας στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά».

Ερωτηθείς για το χρόνο των εθνικών εκλογών, ο κ. Αυγενάκης υποστηρίζει ότι υπάρχει συσχετισμός με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζει ωστόσο ότι «ακόμα και αν ο κ. Τσίπρας δεν κάνει εθνικές εκλογές την άνοιξη, δεν μπορεί να αναβάλει ούτε τις αυτοδιοικητικές, ούτε τις ευρωεκλογές» και σημειώνει ότι «κάλπες θα στηθούν και σε αυτές οι πολίτες θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».

Αναφορικά με το αν θα καταθέσει ή όχι πρόταση μομφής η ΝΔ ο γραμματέας της Π.Ε δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι στο τραπέζι όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά όπλα και υπογραμμίζει ότι «αν θέλει ο κ. Καμμένος να μην προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών έχει μια και μόνη επιλογή. Να αποσύρει εδώ και τώρα τους βουλευτές του ρίχνοντας την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis ο κ. Αυγενάκης τονίζει ότι «υπάρχει σκευωρία με στόχο την εξόντωση των αντιπάλων» και σημειώνει ότι «μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος οι κατηγορίες για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον τότε υπουργό Υγείας ''Αδωνι Γεωργιάδη καθώς και άλλες προσωπικότητες που είχαν στοχοποιηθεί, συντονισμένα από την κυβέρνηση».

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του στελέχους του ΚΙΝΑΛ Σταμάτη Μαλέλη ο οποίος μίλησε για καταστροφική πολιτική από την πλευρά της ΝΔ, ο κ. Αυγενάκης αφενός δηλώνει «εμείς δεν μένουμε σε δηλώσεις επιμέρους στελεχών άλλων κομμάτων» και αφετέρου υποστηρίζει ότι «το σενάριο αυτοδυναμίας της ΝΔ, μέρα με τη μέρα, ισχυροποιείται».

Τέλος σχολιάζοντας τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα τυχόν φαινόμενα αντάρτικων ψηφοδελτίων, ο γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια μάχη που σε πολλές περιπτώσεις έχει πολιτικά χαρακτηριστικά» και τελειώνει λέγοντας: «Πρέπει και επιβάλλεται να δουλέψουμε όλοι μας για τη μεγάλη νίκη και την επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη».