Λ. Αυγενάκης: H ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, 13:57 - Τελευταία ενημέρωση: 13:59
-A +A
Λ. Αυγενάκης: H ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή

«Ως ΝΔ, δεν θα κυρώσουμε αυτή τη συμφωνία ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη βουλή. Ζητάμε εκλογές. Αυτό είναι το μόνο δημοψήφισμα που παράγει αμέσως πολιτικό αποτέλεσμα. Για να μας δώσουν οι πολίτες την εντολή και την ευθύνη να αποτρέψουμε αυτήν την επιζήμια συμφωνία». σημείωσε μεταξύ άλλων σχολίων στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ενόψει του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε επίσης και τις εξής τοποθετήσεις:

- Πλέον σε καμιά δήλωσή του ο κ. Ζάεφ δεν κάνει λόγο για «Βόρειο Μακεδονία». Επιβεβαιώνοντας έτσι απόλυτα τον πρόεδρο της ΝΔ που είπε ότι η αναγνώριση «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας θα έχει σαν συνέπεια να ξεχαστεί το «Βόρεια» και να μείνει σκέτο το «Μακεδονία».

 - Η συμφωνία επιφέρει και τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της Β. Ελλάδος. Εγείρει ζητήματα ανταγωνισμού, ζητήματα πιστοποίησης που προκαλούν αμοιβαία καχυποψία η οποία μετατρέπεται τελικά σε εμπόδιο στις διακρατικές και εμπορικές σχέσεις.

- Η συμφωνία την οποία υπέγραψαν οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος είναι μια κακή συμφωνία. Μια συμφωνία που προσβάλλει όλους τους Έλληνες όχι μόνο τους Μακεδόνες, καθώς παραχωρεί τη «μακεδονική ταυτότητα» στους γείτονές μας.

- Ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα έλεγε πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση για την συμφωνία με τα Σκόπια. Τώρα, είναι η ώρα ο κ. Καμμένος να αποδείξει πως δεν είναι «τσάμπα μάγκας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 01/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα