Κυρίαρχος ο Στ. Θεοδωράκης στο Ποτάμι - Ολοκληρώθηκε το συνέδριο

Κυρίαρχος ο Στ. Θεοδωράκης στο Ποτάμι - Ολοκληρώθηκε το συνέδριο

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Στην επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του ιδρυτή του κινήματος Σταύρου Θεοδωράκη προχώρησε το 2ο Συνέδριο του κόμματος, καθώς τον επανεξέλεξε πανηγυρικά με συντριπτικό ποσοστό 88,16%, ενώ ο Παύλος Ελευθεριάδης συγκέντρωσε το 11,84% των ψήφων.

Ο Στ. Θεοδωράκης έλαβε 715 ψήφους, ενώ ο έτερος ανθυποψήφιος Παύλος Ελευθεριάδης, έλαβε 96 ψήφους. Παράλληλα υπήρξαν και 20 λευκά. Το 2ο Συνέδριο του Ποταμιού ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ πλήν της ηγεσίας, εξέλεξε Συμβούλιο Αξιοποίησης και Αξιολόγησης Στελεχών (ΣΑΑΣ) και Μεγάλη Συνάντηση Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ). 

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέβηκε στο βήμα και εξεφώνησε την τελική του ομιλία, τονίζοντας ότι «το Ποτάμι τόλμησε το αδύνατο», ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστικός έναντι όλων όσοι έκαναν εσωτερική αντιπολίτευση εσχάτως. Παράλληλα, απαντώντας προφανώς στο Χ. Θεοχάρη που χθες με οξύτητα μίλησε για τρία Ποτάμια, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ξεκάθαρα: "Δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια. Υπάρχει ένα Ποτάμι. Ή είσαι ή δεν είσαι. Δεν μπορείς να απολαμβάνεις τα προνόμια του είσαι και τη δημοσιότητα του δεν είσαι»! Παράλληλα, έριξε το γάντι στους αμφισβητίες λέγοντας: «Όποιος θέλει να αρχίσει κάτι καινούργιο να το κάνει, είναι καλοδεχούμενος. Εμείς είμαστε η μαγιά, το ξεκίνημα. Ας φτιαχτεί και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο Ποτάμι», συμπλήρωσε με νόημα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέχεια της τελικής ομιλίας του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η πρωτοβουλία για την αναγέννηση του κεντρώου χώρου συζητείται παντού. Από αύριο ξεκινάει δουλειά με επιτροπές διαλόγου κ.λπ. Παράλληλα αναφέρθηκε με ικανοποίηση στην ανταπόκριση που είχε το Συνέδριο του κόμματος το οποίο τίμησαν αρχηγοί κομμάτων και πρώην πρωθυπουργοί. Και αναρωτήθηκε: «Τί τους έφερε εδώ; Αν τα πράγματα είναι τόσο τραγικά για το Ποτάμι γιατί υπήρξε τέτοιο ενδιαφέρον; Μήπως κάποιοι βλέπουν ότι το Ποτάμι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει τη χώρα;».

«Η επιτυχία είναι γλυκιά ακόμη κι αν έρθει μετά από μικρές ήττες, σημείωσε. Ενα κίνημα που ξεκίνησαν κάποιοι... τρελοί, ναι με λάθη, με ερασιτεχνισμούς, με αδυναμίες, αλλά με αγνότητα, όραμα και πίστη», σημείωσε ο Στ. Θεοδωράκης.

Τέλος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με τα γνωστά δημοσιεύματα του "Βήματος" και όντας καυστικός τόνισε ότι «παρακαλούσαν για λίγα ψίχουλα διαπλοκής, την ώρα που παράλληλα κατηγορούσαν σκαιότατα το Ποτάμι για το ίδιο! Και ρώτησε ρητορικα: «Τι δεν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας στο πρώτο μυστικό του ραντεβού κι έκανε δεύτερο μυστικό ραντεβού; Τι δεν κατάλαβε στο δεύτερο ραντεβού κι έκανε και τρίτο ραντεβού; Τι δεν κατάλαβε στο τρίτο ραντεβού κι έβαλε ένα φίλο του να πάει σ' ένα σπίτι και να κάνει ένα τέταρτο μυστικό ραντεβού;

Προσέξτε πόσο υποκριτές, πόσο ψεύτες, πόσο ανάλγητοι. Την ίδια ώρα που τα φερέφωνα τους, τα καλοπληρωμένα φερέφωνα στα social media και τα μαύρα κουτιά τους, έριχναν λάσπη στο Ποτάμι, το οποίο ό,τι κάνει το κάνει δημοσίως και δε μετέχει, δε μετείχε και δε θα μετάσχει σε μυστικά βραδινά ραντεβού», συμπλήρωσε ο Στ. Θεοδωράκης. 

Στο μεταξύ, εξελέγη και η εννιαμελής Επιτροπή Νέων. Η οποία απαρτίζεται από τους:

Mαρία Δαμανάκη, 27 ετών, Ηράκλειο
Παναγιώτης Πιλάτος, 28 ετών, Τρίκαλα
Όλγα Δούρου, 29 ετών, Πειραιάς
Χριστίνα Φούντζουλα, 31 ετών, Ναύπακτος
Νίκη Κωνσταντίνου - Σγουρού, 19 ετών, Θεσσαλονίκη
Σίλια Λιάγκουρα, 27 ετών, Παρίσι
Νικόλας Καραναστάσης, 33 ετών, Αθήνα
Δήμητρα Γιαννάκη, 31 ετών, Αθήνα
Πέτρος Τερζής, 24 ετών, Θεσσαλονίκη

Διαβάστε ακόμα:

- Τι είπαν βουλευτές και κορυφαία στελέχη στο συνέδριο του Ποταμιού