Νομοσχέδιο με σαφές κοινωνικό πρόσημο - Οφέλη για όλους

Νομοσχέδιο με σαφές κοινωνικό πρόσημο - Οφέλη για όλους

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σαφές κοινωνικό πρόσημο έχει το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το απόγευμα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη Βουλή τονίζοντας ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ καθώς και η βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων ευνοεί όλους τους πολίτες. Χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο ως «ταυτότητα της κυβέρνησης» και σημείωσε πως αποτελεί «τροχιοδεικτική βολή μια συγκεκριμένης αντίληψης» που έχει ως «πολιτικό πρόσημο την πρόοδο».

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι υπέρ των πολλών ανέφερε ο πρωθυπουργός και ήδη κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών αφού είναι η πρώτη που ενώ υποσχέθηκε λιγότερα, πράττει περισσότερα.

Σημειώνοντας πως το μίνι αυτό νομοσχέδιο αποτελεί μια «γρήγορη απάντηση στα προβλήματα των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν» υπογράμμισε πως στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι η «αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, η αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων και η μεγέθυνση του εθνικούς προϊόντος».

«Οι καιροί απαιτούν ριζοσπαστική σκέψη και αποτελεσματικές πράξεις. Αυτά τα δύο στοιχεία που θα σηματοδοτούν το σύνολο της πολιτικής μας. Το παρόν νομοσχέδιο είναι τροχιοδεικτική βολή μίας νέας οικονομικής αντίληψης, με σκοπό την ανάπτυξη, και ιμάντα την μεσαία τάξη», ήταν το μήνυμά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση προχωρά στη μείωση κατά 22% του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά με κόστος δημοσιονομικά 205 εκατ. ευρώ.

Υπογράμμισε, δε, ότι η χώρα «κάνει τα πρώτα και σταθερά βήματα για να αφήσει οριστικά πίσω της την εμπειρία της κρίσης», λέγοντας ότι πλέον «χαλαρώνει επιτέλους η θηλιά που έπνιγε εκατομμύρια συμπολίτες». Κι αυτό διότι, όπως είπε, «τέσσερα εκατομμύρια συμπολίτες μας θα δουν ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας τους μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες όταν θα έρθουν τα εκκαθαριστικά τους».

«Ανάμεσά τους, 500.000 ιδιοκτήτες που εξαιρούνταν τελείως από τους προεκλογικούς αντιπερισπασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και περίπου 1,3 εκατ. που θα δουν μεγαλύτερη ωφέλεια. Σημαντική ανακούφιση για πολίτες, τόνωση αγοράς ακινήτων, αλλά και βελτίωση χαρτοφυλακίου τραπεζών», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις 120 δόσεις ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για την τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση, καθώς μετά θα ισχύει μια πάγια. «Καλώ όλους τους οφειλέτες να εκμεταλευτούν αυτή τη τελευταία ευκαιρία, γιατί δεν θα υπάρξει άλλη, τόσο γενναιόδωρη ρύθμιση», υπογράμμισε κλείνοντας.