Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα βρίσκεται σε κατήφορο και η κυβέρνηση... πατάει γκάζι

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα βρίσκεται σε κατήφορο και η κυβέρνηση... πατάει γκάζι

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος. "Στον κατήφορο η κυβέρνηση πατάει γκάζι. Το πυροτέχνημα της 20ης Φεβρουαρίου έσβησε. Η κυβέρνηση πανηγύρισε για μια υποτιθέμενη συμφωνία. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε το πλεόνασμα του 3,5% και να ψηφιστούν δεν θα εφαρμοστούν ποτέ", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή γνώμη τόνισε, λέγοντας ότι οι προθεσμίες χάνονται με δραματικό κόστος. "Είμαστε σε ύφεση. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 114.000, και υπάρχει άτυπη στάση πληρωμών στο δημόσιο. Το φιάσκο με  τον ΕΦΚΑ απειλεί το ασφαλιστικό σύστημα", ανέφερε.

"Η ανασφάλεια ξαναγύρισε, εκροές καταθέσεων, αδυνατούν οι πολίτες να πληρώσουν. Τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται. Πώς θα σταθεί όρθιος ο τραπεζικός τομέας και πως θα στηρίξει την ανάπτυξη και τα τις υγιείς επιχειρήσεις," επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Η οικονομία πληρώνει το κόστος της διακυβέρνησης Τσίπρα", είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με ψέματα ασκεί εξουσία.

"Ήδη έχει προκληθεί τεράστια ζημιά που δύσκολα θα αντιμετωπιστεί. Αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, πάμε σε τραγικό αδιέξοδο. Η κυβέρνηση σκότωσε την ανάπτυξη και υπονόμευσε το κλίμα εμπιστοσύνης".

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στο αίτημα για πολιτική αλλαγή. "Προειδοποιούμε και ζητάμε πολιτική αλλαγή για να κάνουμε όσα πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολόγητου. Μεσαίωνας είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα με τους χιλιάδες εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο, με την ανασφάλεια και την αγωνία".

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στη ΔΕΗ, σχολιάζοντας πως "συμφώνησε η κυβέρνηση για μείωση του ποσοστού της ΔΕΗ. Η απόφαση αυτή οδηγεί σε κατάρρευση της ΔΕΗ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξεπούλημα. Η διάλυση της ΔΕΗ συνιστά μια επικίνδυνη υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας. Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι. Καταπίνουν αυτά που βλάπτουν τη μεγάλη πλειοψηφία και δίνουν μάχη για να ικανοποιήσουν τις ιδεοληψίες τους".

"Η ΝΔ έχει συνδεθεί με το δημοκρατικό κεκτημένο. Δεν θα αφήσουμε το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ να δηλητηριάσει τους θεσμούς. Αν καταρρεύσει η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, καταρρέουν όλα", επεσήμανε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της δικαιοσύνης.

Τόνισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ακολουθεί "πολιτική καμένης γης και προέβλεψε ότι οι εκλογές θα λειτουργήσουν ως κάθαρση. "Λαός και ιστορία δεν θα δείξουν επιείκεια" ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα σημείωσε ότι η φάση της παρακμής θα τελειώσει και πως την επανεκκίνηση την ζητούν οι πολίτες. 

"Σας ζητώ να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Να είμαστε όλοι αυστηροί με τους εαυτούς μας, να θυμόμαστε τι είναι η παράταξή μας. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η Ελλάδα δεν περιμένει, είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε το μέλλον" κατέληξε κλείνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ.

Γιάννης Τρουπής

 

Φωτογραφία: SOOC