Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές ακόμη και αύριο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές ακόμη και αύριο

Άμεση προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να σταματήσει η παρακμή της χώρας ζητά ο Κυριάκος  Μητσοτάκης προκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές «ακόμη και αύριο». Ταυτόχρονα στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε τη θέση του ότι υπήρξαν ανταλλάγματα για την υπογραφή της, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο ίδιος θα είναι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων μακριά από τις λογικές που οδηγούν στο διχασμό  του λαού.

«Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα» ανέφερε χαρακτηριστικά  την ώρα που οι επενδύσεις έχουν βαλτώσει ενώ με αποφάσεις όπως αυτή του ΚΑΣ για τον Πειραιά καθίστανται δυσκολότερες λειτουργώντας αποτρεπτικά σε υποψήφιους επενδυτές.

Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζει τις Ευρωεκλογές, εφ'' όσον δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, ως ένα είδος δημοψηφίσματος. Άλλωστε ο ίδιος επιχειρεί με την ευκαιρία αυτής της προεκλογικής περιόδου να δώσει απαντήσεις μέσα από το πρόγραμμα της Ν.Δ. στο ερώτημα που του τίθεται και είναι το «πες μας τι μπορείς να κάνεις εσύ για να κάνεις τη ζωής μας καλύτερη».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη σημασία στις επενδύσεις στο πλαίσιο του σχεδίου για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Έχει κατ επανάληψη μιλήσει δε για την ανάγκη μια επενδυτικής έκρηξης που πρέπει να κινείται στο 4% τη στιγμή που ακόμη και για το 2019 τα στοιχεία δείχνουν ότι αν συνεχιστεί η σημερινή πολιτική δεν θα ξεπεράσει το 2% στην καλύτερη περίπτωση

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη στάση του για εκλογές το ταχύτερο δυνατό ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κλήθηκε να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις αλλά και να θέσει τον πήχη των εκλογών σημειώνοντας πως στόχος είναι «όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε με μία ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές» προσθέτοντας όμως στο σημείο αυτό πως για τον ίδιο δημοσκόπηση είναι «η καθημερινή επαφή με τους πολίτες»

Η Συμφωνία των Πρεσπών και το ταξίδι Τσίπρα στα Σκόπια

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών με αφορμή και την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στα Σκόπια, τονίζοντας πως αναδεικνύει την υποκρισία, αλλά και το θράσος του «να δηλώνει σήμερα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει τις ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια τις οποίες η δική του πολιτική υπονόμευσε».

«Όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για οικονομική διπλωματία στα Βαλκάνια ας αναλογιστεί τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες της δικής του πολιτικής» σημείωσε τονίζοντας πως ως υπαίτιος της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών οδήγησε ουσιαστικά στο ξεπούλημα των βαλκανικών θυγατρικών τους στους Αυστριακούς και τους Γερμανούς.

«Με τα δικά του τερτίπια και του κ.Βαρουφάκη ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες.  Η υποχρέωση στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση ήταν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες όλες τις βαλκανικές τους θυγατρικές. Σε ποιους τις πούλησαν; Στους Αυστριακούς και στους Γερμανούς, στους βασικούς μας ανταγωνιστές στα Βαλκάνια» ανέφερε χαρακτηριστικά 

Δεν ήταν μόνο αυτό σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού η συμφωνία των Πρεσπών προσέβαλε και περιφρόνησε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων». Βόλευε Ευρωπαίους και Αμερικανούς αλλά όχι την Ελλάδα σημείωσε για να εκφράσει στην συνέχεια εκ νέου τη θέση του σύμφωνα με την οποία υπήρξαν ανταλλάγματα. «Δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό» όπως είπε για να προσθέσει ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».

Δεν παρέλειψε πάντως να σχολιάσει τη στάση του Αλ. Τσίπρας λέγοντας:»Σας δίνει την εντύπωση ο κ. Τσίπρας ότι αισθάνεται άνετα με την απόφασή του, κι ότι μπορεί εύκολα να εξηγήσει αυτά τα οποία λέει στους Έλληνες πολίτες;» για να συνεχίσει «Γιατί άραγε δεν κάνει ανοιχτές συζητήσεις διαλόγου με τους συμπολίτες μας και να τους εξηγήσει την άποψή του, αντί να πηγαίνει περιτριγυρισμένος από ΜΑΤ, προστατευμένος σε κλειστά περιβάλλοντα; Ας πάει να το κάνει, λοιπόν, στην Μακεδονία, να πείσει και τους συμπολίτες μας εκεί, να πείσει και τους επιχειρηματίες ότι αυτή η συμφωνία είναι προς όφελός τους».

Απάντηση στη Φ. Γεννηματά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στη Φώφη Γεννηματά και στις αναφορές περί  παλινόρθωσης της Δεξιάς. «Η παλινόρθωση της δεξιάς ειδικά όταν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο σαν και εμένα, μου ακούγεται ένα σύνθημα ολίγον κούφιο, ολίγον παρωχημένο, ίσως βγαλμένο από μια ρετρό αντίληψη για την πολιτική» υπογράμμισε ενώ σχετικά  με τη θέση του ΚΙΝΑΛ περί συμμετοχής σε συγκυβέρνηση με την προϋπόθεση της συμμετοχής και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής:

«Η αντίληψή μας για το ήθος και το ύφος της εξουσίας είναι τόσο διαφορετική που με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω κανένα περιθώριο συμπόρευσης, συνεργασίας σε κανένα απολύτως επίπεδο. Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους  Δεν το λέω γιατί έχουμε μια διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, αλλά γιατί έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πρόοδο, τη συντήρηση, την άσκηση της εξουσίας».

Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

Μέσα από τη συνέντευξη στην εκπομπή Open Mind  o Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα ενότητας προς όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως της κομματικής τους προτίμησης

«Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν και μακριά από εμένα αυτές οι λογικές. Ήταν λογικές διχαστικές, ήταν λογικές που τροφοδότησαν με δηλητήριο την πολιτική ζωή» είπε επισημαίνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε αυτή τη λογική του διχασμού με πολύ μεγάλη συνέπεια.

Εγώ δεν θέλω να τελειώσω κανέναν. Θα σεβαστώ την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και την επόμενη μέρα, εφόσον οι πολίτες με εμπιστευθούν θα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Και των συμπολιτών μας που εμπιστεύθηκαν το ΣΥΡΙΖΑ» 

Brain drain

Τέλος στην εφ όλης της ύλης συνέντευξης αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και της ίδιας της χώρας, το brain drain. «Η αγάπη μας για την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απλά μια ρομαντική αναζήτηση ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων για να μπορεί κάθε νέος να εργαστεί, να κάνει οικογένεια στη χώρα μας και να ζήσει τη ζωή του όσο καλύτερα μπορεί».

«Αυτό είναι το σχέδιο μου, αυτός είναι ο στόχος μου. Τα πιο πολλά λόγια που ακούω από ηλικιωμένους ανθρώπους, δεν είναι για τη σύνταξή τους. Με ρωτάνε, “τι θα κάνεις για τα παιδιά μας και για τα εγγόνια μας, να μη φύγουν από την Ελλάδα”. Αυτό, για μένα, είναι το μεγαλύτερό μου μέλημα» δήλωσε για να καταλήξει σημειώνοντας πως «Η επόμενη γενιά από εμάς, από μένα, η γενιά των παιδιών μου, ενδεχομένως. Γι' αυτούς δουλεύουμε».