Κυρ. Μητσοτάκης: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Το σημαντικό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων στην περιοχή της Αττικής τέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την WWF και την ΚΕΔΕ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Το θέμα των απορριμάτων, το οποίο ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά το πρόσφατο πρόβλημα στο ΧΥΤΑ της Φυλής, αντιμετωπίζεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μεγάλη σοβαρότητα καθώς εκτιμάται ότι θα απασχολήσει δυστυχώς για πολλές φορές ακόμα το δημόσιο διάλογο.

Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, εντόπισε την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών που βαρύνουν την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα.

«Εκτιμώ ότι δε θα είναι η τελευταία φορά που θα αντιμετωπίσουμε ένα αντίστοιχο ζήτημα. Σκοπός μας δεν είναι εδώ να κάνουμε έναν απολογισμό για τα όσα δεν έγιναν τα τελευταία 3,5 χρόνια για το θέμα , για τα οποία υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες, όσο να χαρτογραφήσουμε έναν ρεαλιστικό δρόμο προς το μέλλον και να καταθέσουμε τις δικές μας απόψεις για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό θέμα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, που παρουσίασε μάλιστα τον πυρήνα της «γαλάζιας» πρότασης.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει μία σειρά μεγάλα έργα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως απαραίτητη για την αντιμετώπιση του προβλήματος , το οποίο δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τουλάχιστον κάποια μεγάλα έργα υποδομής τα οποία δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν χωρίς ιδιωτικούς πόρους.

Από εκεί και πέρα προφανώς υπάρχουν πολλές πτυχές του ζητήματος αυτού ξεκινώντας από την πρόληψη, την ανακύκλωση , την μείωση του συνολικού όγκου των αστικών στερεών αποβλήτων», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, εκπρόσωποι της WWF και εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ. 

Φωτογραφία intime news