Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα «μαυρίσουν» τον Α. Τσίπρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα «μαυρίσουν» τον Α. Τσίπρα

Του Γιάννη Τρουπή

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, με αφορμή την υπόθεση της Μυρσίνης Λοίζου. «Ο κ. Τσίπρας έχει μαυρίσει την ψυχή των Ελλήνων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας πως οι πολίτες θα «μαυρίσουν» τον πρωθυπουργό στις εκλογές, ενώ επισήμανε πως με τον κ. Τσίπρα ξέφτισε το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. 

“Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι επειδή δήθεν προέρχονται από άλλη ιδεολογική μήτρα είναι πιο έντιμοι από εμάς. Αυτοί οι δήθεν νέοι υιοθετούν τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάει περίπατο εδώ και καιρό. Αλλά θα σταθώ σε δύο συγκεκριμένα συμβάντα των τελευταίων ημερών.

Συμβάν πρώτο, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που επιτρέπει στους υποψήφιους ευρωβουλευτές να είναι και βουλευτές. Μονά βουλευτές , ζυγά ευρωβουλευτές, ωραία το παίζουν δίπορτα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά γίνονται για να εξαργυρώσει ο κ. Τσίπρας γραμμάτια στην κυρία Κουντουρά και στον κύριο Δανέλη, οι οποίοι έπαιξαν ρόλο στο να συγκροτηθεί η ετερόκλητη συμμαχία.

Συμβάν δεύτερο, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας χθες, αφορά στην περίπτωση της κυρίας Λοΐζου. Την επέλεξε ο κ. Τσίπρας παρότι γνώριζε τα όσα είχε πει για την τρομοκρατία. Μάθαμε όμως η κυρία Λοΐζου για πεντέμισι χρόνια εισέπραττε την σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε. Το ζητούμενο όμως είναι όχι να αποσυρθεί η κυρία Λοΐζου από την λίστα αλλά επιτέλους να αποσυρθεί από την εξουσία ο κ. Τσίπρας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την δική σας παρουσία στις κάλπες” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψε τα πυρά του στην κυβέρνηση με αφορμή τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα, κάνοντας ειδική αναφορά στις δηλώσεις του Νίκου Παππά και του Γιώργου Κατρούγκαλου.

“Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο υπουργός αυτής της κυβέρνησης να βγαίνει δημόσια στην Μακεδονία και να λέει ότι η “Μακεδονία Ξακουστή “ ανήκει στα Σκόπια. Ή αγνοούν τα ζητήματα ή παίζουν με τις λέξεις. Είναι επικίνδυνοι με τα εθνικά θέματα και προς θεού λίγους μήνες πριν από τις εκλογές να μην ανοίξουμε αλλα θέματα . Λάθος λόγια, λάθος αντίδραση την λάθος στιγμή. Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει αρκετή ζημιά στα εθνικά συμφέροντα, να μην προσθέσει και άλλα και να μην πάει να λύσει και τα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Ας σταματήσει εδώ και ας τα αφήσει αυτά για την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ” ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει στις 26 Μαΐου να μην διεξάγει εθνικές εκλογές, τότε οι ευρωεκλογές αποκτούν ένα ειδικό βάρος, τονίζοντας τον συμβολισμό της συγκεκριμένης ημερομηνίας.

“Υπάρχει πίσω από την Ελλάδα των κολλητών και βολεμένων του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που παλεύει και δεν συμβιβάζεται με την μετριότητα που ζούμε σήμερα. Αυτή η πλειοψηφία που πιστεύει ότι μπορεί η Ελλάδα να γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η πλειοψηφία θα μαυρίσει τον κ. Τσίπρα που τους μαύρισε την ψυχή. Θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Οι ευρωεκλογές θα γίνουν στις 26 Μαΐου. Στις 29 Μαΐου πριν από 40 χρόνια υπέγραψε στο Ζάππειο Μέγαρο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Πριν από τέσσερα χρόνια το καλοκαίρι του 2015 με ένα κάλπικο δημοψήφισμα η ΝΔ κλήθηκε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πήραμε το πολιτικό κόστος. Γνωρίζαμε ότι το πολιτικά εύκολο θα ήταν να βρεθούμε απέναντι στα μνημόνια. Βάλαμε όμως πάνω από το κομματικό συμφέρον το εθνικό” σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης, που κάλεσε όλα τα στελέχη σε εγρήγορση και ζήτησε τη θετική ψήφο των πολιτών.

“Αν οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών, τότε αυτές θα είναι το πρώτο ημίχρονο και η ΝΔ θα πρέπει να βάλουν πολλά γκολ. Δε θα στείλουν οι πολίτες μόνο ένα μήνυμα διαμαρτυρίας αλλά θα πρέπει να στείλουν μήνυμα ενίσχυσης της ΝΔ. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο και ανώδυνες πολιτικές επιλογές. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Οι επιλογές της χαλαρής ψήφου δεν έχουν θέση σε αυτές τις ευρωεκλογές” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων και σχολίασε με δηκτικό τρόπο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα με τα σκουπίδια. 
“Μνημειώδης ανικανότητα συνδέει τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ και την κυρία Δούρου. Οι ιδεοληψίες τους ότι μπορούν οι αριστεροί να μαζεύουν καλύτερα τα σκουπίδια έκαναν κακό στις δύο περιοχές” επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

“Εμπιστευθείτε εμένα προσωπικά. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας την στήριξη όλων , παλιών και νέων φίλων, όπως είπε χαρακτηριστικά.