Το μέτρο Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023

Το μέτρο Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023

Την ικανοποίησή του για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για όλα τα σημαντικά έργα και τις πρωτοβουλίες που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στη τρία θέματα αιχμής για την πόλη. 

Ειδικότερα, μιλώντας αμέσως μετά τις δύο συνεχόμενες συσκέψεις που είχε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, σχετικά με το Μετρό ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ισχύει η δέσμευση μας» και υπογράμμισε ότι «θα λειτουργήσει Απρίλιο 2023 εξ ολοκλήρου με σταθμό Βενιζέλου να αναδεικνύει με σωστό τρόπο την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πόλης». Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι «μέχρι τέλη έτους εκτιμούμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα έχει δώσει έγκριση», για τις μελέτες κατασκευής του σταθμού.

Για τον ΟΑΣΘ επισήμανε ότι «ήδη έχουν ενταχθεί στο στόλο αρκετά λεωφορεία», ενώ χαρακτήρισε σημαντική βελτίωση από αρχές του έτους τη νέα σύμβαση συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ.

Τέλος, για το σχέδιο δημιουργίας αυτοκινητοδρόμου fly over στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «προχωράει πολύ γρήγορα και εκτιμούμε ότι θα δρομολογηθεί εντός ενός έτους». Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για ένα «έργο απολύτως κρίσιμο για να ανακουφιστεί κυκλοφοριακό βάρος» στην πόλη.