Κυρ. Μητσοτάκης: Το ΕΛΚ πήρε μια γενναία απόφαση για τον Όρμπαν

Κυρ. Μητσοτάκης: Το ΕΛΚ πήρε μια γενναία απόφαση για τον Όρμπαν

Στην απόφαση του ΕΛΚ να θέσει σε αναστολή την συμμετοχή του κόμματος του Βίκτορ Ορμπαν από τις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στάθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς την γενναία και δύσκολη.

«Το ΕΛΚ πήρε σήμερα μία γενναία και δύσκολη απόφαση. Αποφάσισε την αναστολή επ'' αόριστον της συμμετοχής του κ. Όρμπαν στο ΕΛΚ. Έκανε πολύ σωστά, η ΝΔ ήταν το πρώτο από τα μεγάλα κόμμα του ΕΛΚ που ανοιχτά έστειλε επιστολή και τόνισε ότι δεν μπορούμε να έχουμε στις τάξεις μας ένα κόμμα που υιοθετεί μεταξύ άλλων στο προσφυγικό μία στάση που δεν παραπέμπει στην Ευρώπη της συνεργασίας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τις Βρυξέλλες όπου μίλησε σε εκδήλωση της γραμματείας διεθνών σχέσεων και η γραμματεία οικουμενισμού της ΝΔ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Παράλληλα με την απόφαση αυτή ακυρώνεται και η τακτική του κ. Τσίπρα που επιχειρεί να ταυτίσει τον κ. Όρμπαν με εμάς», τόνισε ακόμα ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Όρμπαν μοιάζει με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας υιοθετεί πρακτικές με τις οποίες επιχειρεί να φτιάξει μία αυταρχική κυβέρνηση».