Κυρ. Μητσοτάκης προς Α. Τσίπρα: «Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με το μέτρο των συντάξεων»

Κυρ. Μητσοτάκης προς Α. Τσίπρα: «Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με το μέτρο των συντάξεων»

Σκληρή εφ'' όλης της ύλης επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητοστάκης από το βήμα της Βουλής κατηγορώντας ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτική εξαπάτηση των πολιτών σε όλους τους τομείς. Θέτοντας τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του για το Σκοπιανό τόνισε πως αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τις συντάξεις. «Τα δώσατε όλα για την εξουσία», είπε και τον κάλεσε να δώσει απαντήσεις για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για εξαπάτηση των πολιτών, καθώς επιχειρεί να πείσει ότι κυβερνά την χώρα μόλις 100 ημέρες ενώ είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός πολιτικός, που τώρα έρχεται να ανακοινώσει πως πέτυχε να μην περικοπούν οι συντάξεις που η κυβέρνησή του είχε ψηφίσει.

Μάλιστα, συνέδεσε το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων με το Σκοπιανό, τονίζοντας πως η συμφωνία των Πρεσπών ήταν το εισιτήριο για να καταστεί εφικτή η ακύρωση του νόμου που είχε ψηφιστεί και περιελάμβανε μειώσεις στις συντάξεις από την 1/1/2019. Στο σημείο αυτό έθεσε ευθέως προ των ευθυνών του τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως από τη συμφωνία δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα κυρίως λόγω της αποδοχής από την ελληνική πλευρά της ύπαρξης «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».

Υπάρχει σοβαρό θέμα που ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε ζητήματα «μακεδονικής μειονότητας» είπε, για να επισημάνει πως η σημερινή κυβέρνηση τα έχει δώσει όλα για να παραμείνει στην εξουσία, παίζοντας και με εθνικά θέματα που δύναται στο μέλλον να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις και για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και εγείρουν ερωτήματα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποφεύγουν ακόμη και να σχολιάσουν.

Πρόκειται για την υπόθεση που ανάδειξε μέσα από τις καταγγελίες του για εμπλοκή υπουργών της κυβέρνησης ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος και η οποία επανήλθε στο προσκήνιο μέσα από την εμπλοκή έτερου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στενού συνεργάτη του υπουργού Ν. Παππά.

Σε ο,τι αφορά το ζήτημα των συντάξεων τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισε την περικοπή τους και σήμερα επιχειρεί να εμφανιστεί ως αυτή που πέτυχε την μη περικοπή της, ασκώντας γενικότερα μια πολιτική που η χώρα έχει ζήσει στο πετσί της την τελευταία τετραετία.

Παρουσίασε δε τη μαύρη λίστα με τους φόρους της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και τόνισε πως η Ν.Δ. έχει διαφορετική φιλοσοφία. Τόνισε πως η λίστα με τους φόρους που έχει επιβάλει η κυβέρνηση δείχνει και από που προέρχονται και τα μερίσματα που δίνει τώρα.

«Κάνετε τον κουβαρντά με τα λεφτά των άλλων», δήλωσε, σημειώνοντας πως έχει δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια όπως έχει δεσμεύσει και ενεχυριάσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

«Επιστρέφετε το 1 από τα 10 που τους πήρατε» είπε, και για το λόγο αυτό «οι πολίτες θα σας δώσουν την απάντηση που πρέπει στις εκλογές που έρχονται».